fbpx

3 simpele Yoga houdingen voor je nek, schouders en rug

Heb je vaak last van jouw nek, schouders en rug? Marieke, mijn yoga lerares, en ik laten drie Yoga houdingen zien die goed werken tegen deze klachten. De houdingen zijn simpel en tegelijkertijd effectief. Iedereen kan ze thuis doen. Jij ook! 😉

De armheffing

De armheffing is goed voor je schouders en bovenrug. Het is een simpele houding die ervoor zorgt dat je een mooie en rechte rug krijgt.

De Kat

Één van de meest bekende Yoga oefeningen is de Kathouding. Deze oefening kun je toepassen als je last hebt van je rug. Ook is deze houding geschikt om juist die pijn te voorkomen. Je traint de soepelheid van je rug en wervelkolom, waardoor deze minder stijf aan voelt.

De spreidstand

De spreidstand is goed voor je nek, schouders, armen en heupen. Deze oefening zorgt ervoor dat de spieren soepel worden en blijven.

Bekijk de video en doe mee! Namaste.

Meer weten over Marieke? Bezoek dan http://www.yogabodyzenmind.nl

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Ik heb een tijdlang yoga gedaan. Ik herinner me vooral nog de downward dog : ) Maar de kat komt me ook wel bekend voor!

  2. Ooh, handig ja! Ik doe momenteel aan zwangerschapsyoga en ga straks met de kleine beeb ook baby-yoga doen. ’t Is echt lekker om te doen en de houdingen die jij beschrijft kan ik mooi bewaren voor thuis!

  3. Wat handig. Ik ga dit zeker morgen proberen. Heb nl wat last van mijn nek en schouders

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: