Travel Diary Cyprus: Wat raad ik aan, Turkse of Griekse deel?

Wij zijn inmiddels terug van een heerlijke vakantie! Dit jaar kozen we voor Cyprus en daar hebben we geen spijt van gehad. Het was kindvriendelijk, elke dag heerlijk weer, zwemmen in de zee en elke avond lekker eten. We bezochten zowel de Turkse als de Griekse kant van het eiland. Welk deel sprak ons het meeste aan?

Turkse versus Griekse kant van het eiland

Zoals de meeste mensen wel weten is Cyprus verdeeld tussen Griekenland en Turkije. Na onderzoek kozen wij voor de Turkse kant. Hier hadden we meerdere redenen voor.

De Turkse kant is veel rustiger dan de Griekse kant. Ik zag op de foto’s dat de stranden aan de Griekse kant prachtig zijn maar ook erg massaal. Wij gaan liever naar stranden die rustiger zijn zodat we het overzicht houden en onze kinderen niet uit het oog verliezen. Aangezien we elke dag wel op het strand wilde zijn, wilde we ook een huis direct aan zee. Via tripadvisor vond ik één beach house die aan onze wensen voldeed. En het was ook nog betaalbaar!

In de komende Tavel Diaries, ik heb er 3 voor je gemaakt, laat ik een deel van Cyprus zien.

In het eerste deel laat ik twee oude steden van Cyprus zien: Kyrenia en Famagusta. Wil je de andere delen niet missen? Abonneer je dan op mijn Youtube kanaal!

Kijk mee en wellicht wordt dit jouw volgende bestemming!

Volg je mij al op social media?  

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/mamaishblog/

YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC5qjlQnEltwBaJXjS1WpYOQ

BLOG: https://mamaish.com

FACEBOOK: https://www.facebook.com/mamaishblog/

PINTEREST: https://nl.pinterest.com/mamaishblog/

49 reacties

  1. Wauw wat een leuke vlog! Inderdaad lekker kort, dat vind ik fijn. Mooie beelden, lekker muziekje eronder… Echt heel goed gedaan! 😀 Zo te zien hebben jullie het helemaal naar jullie zin gehad op vakantie.

  2. Heel erg mooie travelvlog! Ik ben zelf ook al eens naar Cyprus geweest, ik vond het er fantastisch! Wij kozen voor het Griekse deel, maar eigenlijk zou ik ook nog eens naar het Turkse moeten gaan!

  3. Leuk dat je meerdere blogposts gaat maken over Cyprus! En wat bijzonder dat jij juist voor de Turkse kant hebt gekozen, ik hoor eigenlijk altijd dat iedereen naar de Griekse gaat. Groetjes X

  4. Prachtig eiland en het ziet er ook super rustgevend uit, je vlog was ook heel leuk om te kijken. Ik reis ook graag en blog ook over mijn reizen, Cyprus zal ik zeker bij mijn lijstje met toekomstige vakantiebestemmingen zetten. Ben je weleens op Malta geweest? Dat lijkt me ook wel iets voor jullie! Op mijn blog heb ik erover geschreven, kan je checken als je wilt.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.