Met deze tips shop jij bewust tijdens Black Friday?

Black Friday is in de Verenigde Staten de dag na Thanksgiving. Op deze dag gaan de Amerikanen hun kerstinkopen doen. De winkels stunten met kortingen om de consumenten te verleiden om op die dag zoveel mogelijk te kopen.

Nu zien we de laatste jaren steeds meer dingen overwaaien vanuit de Verendigde Staten. Dus Nederland doet nu ook mee met Black Friday. Aanstaande vrijdag is de juiste dag om te beginnen met jouw sint- en/of kerstinkopen.

Maar hoe pak je dit bewust aan?

Oriëntatie is king!

Het allerbelangrijkste is om je eerst te oriënteren. Bedenk van tevoren wat je wilt kopen. Hierna kan je uitzoeken waar je de beste deals krijgt. Het is een beetje zoekwerk maar als je hiermee geld bespaart dan is dat wel erg fijn.

Maak een verlanglijst

Bij de meeste webshops kun je een verlanglijst maken. Dat kun je het hele jaar doen. Zodra de sale begint, verplaats je jouw items naar de winkelwagen. Afrekenen en klaar!

Wees kritisch

Het beste is om kritisch te zijn. Omdat een artikel afgeprijsd is, betekent niet dat je het moet aanschaffen. Stel jezelf de vraag: Heb ik dit echt nodig? Als jouw antwoord nee is, don’t buy it!

De juiste maat

Mocht je online gaan shoppen (is aan te raden vanwege de drukte) en je twijfelt over de maat, bestel dan twee maten. Je kunt thuis alles rustig passen en je stuurt de verkeerde maat gewoon terug. Mocht je tijd hebben, pas van tevoren de items in de winkel. Dan weet je welke maat je online kan bestellen. Vergeet niet hun retourpolicy te checken!

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Mocht je een webshop voor het eerst bezoeken dan loont het om je in te schrijven voor de nieuwsbrief. De meeste webshops geven direct na inschrijving gemiddeld 10%-15% korting op jouw aankoop. Toch weer mooi meegenomen.

Meer tips lees je HIER. Happy shopping!

Volg je mij al?

BLOG: https://mamaish.com
INSTAGRAM: https://www.instagram.com/mamaishblog/
YOUTUBE: https://www.youtube.com/channel/UC5qjlQnEltwBaJXjS1WpYOQ
FACEBOOK: https://www.facebook.com/mamaishblog/
PINTEREST: https://nl.pinterest.com/mamaishblog/

45 reacties

  1. Wij hebben bij Bol leuk nog wat cadeautjes voor de feestdagen op de kop getikt voor een fijne prijs. Ideaal! Verder heb ik me niet echt bezig gehouden met Black friday.

  2. De zwarte vrijdag blijkt in de praktijk online een heel weekend te lopen. Ik heb in mijn emailbox een apart kopje waardebonnen, kortingscodes, anders verdwijnen ze in het dagelijkse emailgeweld

  3. Ik ben mezelf ook een beetje te buiten gegaan… Maar ik heb wel opgelet of het echt om kortingen gaat! En niet dat de voorprijs opgehoogd wordt. Vooral mijn dochter heeft geprofiteerd van mijn koopwoede…

  4. Goede tips! Ik heb op Black Friday zelf niet geshopt maar wel op zaterdag en zondag, toen was alles ook nog flink afgeprijsd.

  5. Deze tips ga ik zeker onthouden voor volgend jaar.. dit jaar is het aan me voorbij gegaan. Niks geshopt helemaal goedkoop hahaha

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.