fbpx

Amsterdam aan mijn muur

Sinds een paar maanden zijn we bezig met het restylen van ons appartement. We wonen hier een aantal jaren met veel plezier. Maar ongeveer 2 jaar geleden begon ons interieur te vervelen. Het paste niet meer bij ons.

Ik merkte dat mijn persoonlijke stijl begon te veranderen. Ons appartement kreeg daarom een nieuwe make-over. We hadden overal witte muren en lichte meubels. Het zag er goed uit maar ik begon kleur te missen en ik had behoefte aan meer licht-donker contrast.

Zoals iedereen hebben wij ook een drukke agenda en direct alles aanpakken, was niet mogelijk. Dus we begonnen met de huiskamer die op dat moment het hardst een make-over nodig had. Hierna besloten we het trappenhuis aan te pakken.

We hebben een jaren 30 appartement en het trappenhuis is nog in de originele staat.
Eerst was ons trappenhuis ook licht en door de jaren heen heeft er van alles aan de muur gehangen. Een schilderij met veel kleur, daarna hebben maskers gehangen die we op Bali hadden gekocht. Alles werd weggehaald en we begonnen opnieuw.

We besloten de trap een andere kleur te geven. Toen we inspiratie zochten op Pinterest (where else?) waren we er snel uit. Het werd een zwarte trap! Door de kleur zwart valt de trap meer op en krijgt het een duidelijk statement. Het is namelijk een centraal punt in ons appartement. De muren bleven wit vanwege het licht-donker contrast. Maar alleen witte muren vonden we saai. We wilden iets moois aan de muur hangen.

Op dat moment werd ik benaderd door wereldkaarten. Zij hebben prachtige wereldkaarten, landkaarten, stadskaarten en kaarten met verschillende thema’s. Ook kan je ervoor kiezen om een foto op hout af te laten drukken. Je hebt genoeg keuze om iets moois te vinden dat goed bij je interieur past.

Ik koos uiteindelijk voor een stadskaart van, je raadt het al, Amsterdam. Deze zwart-witte stadskaart is minimalistisch en heeft een strak design. Het past perfect bij ons ‘nieuwe’ trappenhuis. Vind je niet?

IMG_2249_Facetune_05-11-2018-14-36-42

Deze blogpost is gesponsord.

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Wat ziet het er goed uit! Ik vind die stadskaarten zo geweldig. Ga er ook gauw eentje aanschaffen 😍. Thanks voor de tip!

    Liefs!

  2. Het staat mooi he! Super blij mee 🙂

  3. Ik heb ze al een paar keer voorbij zien komen die kaarten, ik vindt ze inderdaad gaaf, fijn dat je er blij mee bent. Ik ben hier ook nog iets aan het zoeken voor aan de muur, dus wie weet misschien een leuke kaart?

    1. Ik vind deze erg leuk! Maar er zijn veel leuke dingen. Succes met je zoektocht en ik hoop dat je wat leuks vindt 😁

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: