Amsterdam aan mijn muur

Processed with VSCO with hb2 preset

Sinds een paar maanden zijn we bezig met het restylen van ons appartement. We wonen hier een aantal jaren met veel plezier. Maar ongeveer 2 jaar geleden begon ons interieur te vervelen. Het paste niet meer bij ons.

Ik merkte dat mijn persoonlijke stijl begon te veranderen. Ons appartement kreeg daarom een nieuwe make-over. We hadden overal witte muren en lichte meubels. Het zag er goed uit maar ik begon kleur te missen en ik had behoefte aan meer licht-donker contrast.

Zoals iedereen hebben wij ook een drukke agenda en direct alles aanpakken, was niet mogelijk. Dus we begonnen met de huiskamer die op dat moment het hardst een make-over nodig had. Hierna besloten we het trappenhuis aan te pakken.

We hebben een jaren 30 appartement en het trappenhuis is nog in de originele staat.
Eerst was ons trappenhuis ook licht en door de jaren heen heeft er van alles aan de muur gehangen. Een schilderij met veel kleur, daarna hebben maskers gehangen die we op Bali hadden gekocht. Alles werd weggehaald en we begonnen opnieuw.

We besloten de trap een andere kleur te geven. Toen we inspiratie zochten op Pinterest (where else?) waren we er snel uit. Het werd een zwarte trap! Door de kleur zwart valt de trap meer op en krijgt het een duidelijk statement. Het is namelijk een centraal punt in ons appartement. De muren bleven wit vanwege het licht-donker contrast. Maar alleen witte muren vonden we saai. We wilden iets moois aan de muur hangen.

Op dat moment werd ik benaderd door wereldkaarten. Zij hebben prachtige wereldkaarten, landkaarten, stadskaarten en kaarten met verschillende thema’s. Ook kan je ervoor kiezen om een foto op hout af te laten drukken. Je hebt genoeg keuze om iets moois te vinden dat goed bij je interieur past.

Ik koos uiteindelijk voor een stadskaart van, je raadt het al, Amsterdam. Deze zwart-witte stadskaart is minimalistisch en heeft een strak design. Het past perfect bij ons ‘nieuwe’ trappenhuis. Vind je niet?

IMG_2249_Facetune_05-11-2018-14-36-42

Deze blogpost is gesponsord.

Advertenties

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Houda Noussi schreef:

  Wat ziet het er goed uit! Ik vind die stadskaarten zo geweldig. Ga er ook gauw eentje aanschaffen 😍. Thanks voor de tip!

  Liefs!

  Liked by 1 persoon

 2. mamaishblog schreef:

  Het staat mooi he! Super blij mee 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s