fbpx

Hoe bewerk ik mijn Instagram foto’s

Ik krijg vaak de vraag hoe ik mijn Instagram foto’s edit. Wanneer je naar mijn feed kijkt, zie je dat mijn foto’s allemaal dezelfde look en feel hebben. In deze post deel ik mijn favoriete apps, welke filters ik het fijnst vind en hoe ik bepaalde features gebruik. Wat enorm fijn is dat steeds meer smartphones, zoals de Samsung S10 Plus, features krijgen om mooiere foto’s te maken. Hierdoor ga je jouw foto’s minder bewerken.

VSCO 
Om te beginnen gebruik ik altijd VSCO. Toen ik deze app ontdekte, ging een wereld voor mij open. Ze hebben ontzettend veel filters en features om te gebruiken. Om mijn foto’s in mijn feed dezelfde uitstraling te geven, gebruik ik vaak dezelfde filter en features. Mijn favoriete filter is HB2. Door deze filter krijgen mijn foto’s een donkere, gloomy uitstraling. Ook erg handig is dezelfde bewerking kopiëren en voor elke foto gebruiken. Ik pas het hier en daar wel wat aan maar de meeste instellingen staan al goed.

Snapseed
Deze app heeft heel veel tools maar ik gebruik meestal twee. Meestal gebruik ik deze app om iets te egaliseren. Mocht je een selfie nemen en je hebt net die dag last van een pukkeltje. Met egaliseren kan je dit pukkeltje laten verdwijnen. IDEAAL! Ook gebruik ik soms vignettering wanneer ik wil dat de achtergrond wazig is.

Facetune 2
Op de meeste Instagram foto’s sta ik zelf. Voor mijn gezicht gebruik ik onder andere Facetune2. Onder Retouch gebruik ik whiten. Hiermee maak je alles extra wit op de foto. Smooth gebruik ik om alles glad te krijgen. Bijvoorbeeld bepaalde rimpels die ik minder mooi vind. Met details laat ik bepaalde dingen opvallen zoals accessoires, mijn ogen en haar. Glow en conceal gebruik ik ook regelmatig om meer gloed te creëren en donkere kringen goed weg te werken.

Planoly 
Deze app heeft niet zozeer met het bewerken van je foto’ te maken maar is mega handig. Met Planoly  kan je van tevoren jouw foto’s inplannen en automatisch laten plaatsen op Instagram. Hiermee vergeet je niet te posten wanneer je een drukke dag of week hebt. Maar mocht je minder van het plannen zijn dan heeft Samsung S10 Plus een handige feature. Je kan vanuit de standaard camera van de deze smartphone direct jouw foto’s op Instagram plaatsen.

Smartphone of spiegelreflexcamera
In principe maak ik de foto’s voor mijn Instagram met mijn smartphone tenzij ik een fotoshoot heb. Voor mijn post How to wear: 1 blouse 2 looks gebruikte ik een spiegelreflexcamera. Met deze camera kan je handmatig alles instellen. De nieuwe

Welke apps en features gebruik jij om jouw foto’s te bewerken?

Deze blogpost is in samenwerking met T-Mobile

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

  1. Erg mooie foto’s! Ik moet bekennen dat ik vaak al gauw zo’n app zat raak, maar het resultaat is echt heel mooi. Thanks voor de tips, ik ga facetune 2 ook eens proberen!

    1. Dank je wel! . En ik heb dat ook hoor met apps. Ik ben de laatste tijd ook naar andere apps aan het kijken maar nog niet een leukere gevonden.

  2. Coole foto’s, ben je meteen even gaan volgen ook.

    Rob

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: