fbpx

Zelfverzekerd op het strand: dat kan heel makkelijk!

Bijna elke vrouw voelt zich minder zelfverzekerd wanneer ze met badkleding het strand op gaat. Hoewel dit ook voor mij geldt, probeer ik wel een aantal dingen te doen om mezelf een zelfverzekerd gevoel te geven. Hieronder deel ik mijn tips en tricks met jou.

zelfverzekerd op het strand
Bikinitop Afia van Hunkemöller

Wat doe je op het strand?

Mijn dagen van languit liggen op een strandbedje, om de 20 minuten draaien zodat beide kanten even bruin zijn, rustig sippen aan mijn cocktail zijn O.V.E.R. Tegenwoordig ben ik een bezig bijtje op het strand. Samen met mijn kinderen ben ik zandkastelen aan het bouwen, schelpen aan het zoeken, water aan het halen om een dam te bouwen en ga zo door. Dit betekent dat mijn bikini niet alleen mooi moet zijn maar vooral goed moet zitten. 

Pasvorm is king!

Dus als het gaat om pasvorm ben ik ontzettend kritisch. No way dat ik tijdens mijn strandactiviteiten me druk ga maken of mijn ‘meiden’ per ongeluk eruit vallen. Zelf heb ik cupmaat 70D. Om die reden gaat mijn voorkeur uit naar bikinitopjes die een beugel hebben zodat mijn borsten maximaal ondersteund worden. 

zelfverzekerd op het strand bikini Hunkemöller
Bikinitop Afia van Hunkemöller

Op elk lichaam past een bikini

We hebben allemaal verschillende lichaamsvormen. Kijk goed naar die van jou en bepaal welke delen je wilt accentueren of juist verbergen. Heb je een minder platte buik, kies dan voor een hoger broekje. Of ga voor een badpak. Deze is sinds een aantal jaren weer helemaal hip. Heb je minder rondingen ga dan voor een opvallende print. 

Shop online

Voor het kopen van een bikini of badpak moet je de tijd nemen. Heb je geen zin om allerlei setjes in de paskamer te passen, bestel ze dan online. Hierdoor kun je rustig en ontspannen alles thuis passen. Bepaal zelf of het goed zit en of jij je er lekker in voelt. Belangrijk is om van tevoren te informeren naar de retourmogelijkheden. Voor badkleding gelden soms andere retourvoorwaarden.

zelfverzekerd op het strand bikini Hunkemöller
Bikinitop Afia van Hunkemöller

Relativeer

Realiseer je dat de meeste vrouwen op het strand ook onzeker zijn. Jezelf met andere vrouwen vergelijken heeft geen enkele zin en verpest waarschijnlijk je heerlijke stranddag. Good vibes only. In plaats daarvan accepteer je lichaam en stop met vergelijken. Deze zomer ga ik dit zeker doen. Tenzij ik naast Doutzen lig natuurlijk dan knijp ik hem wel. Heb je haar in de nieuwste badmode van Hunkemöller gezien? Deze vrouw is GORGEOUS!

zelfverzekerd op het strand bikini Hunkemöller

Deze blogpost is in samenwerking met Hunkemöller

Aanbevolen artikelen

23 Reacties

 1. Hoi Bouchra, je ziet er fantastisch uit, dus ik zou me nergens voor schamen. En ook niet als Doutzen naast je zou liggen, want dan ligt ze mooi wel naast JOU en niet naast iemand anders, haha. gr. Jeannet

  1. Wat een goede tips, zelf gekozen voor een, badpak met een hoge neklijn voor de vakantie

   1. Ik hou ook van badpakken en draag ze ook!

  2. Dankjewel!! Haha, ik ga dat onthouden. 😉

 2. Fijne tips! Ik hou van lange bikinitops met een shortje er onder zodat ik me wat meer zelfzeker kan voelen! 🙂 Oh en een mooi overgooi jurkje doet ook wel wat!

  1. Zeker! Het staat ook nog eens mooi.

 3. Wat een goede tips! en je ziet er prachtig uit. Zelf heb ik momenteel gekozen voor een badpak omdat ik in vergelijking met een paar jaar geleden 30 kilo ben aangekomen en me eigen nu echt niet in een bikini zou willen zien. hopelijk ben ik volgend jaar weer op een punt waarbij ik gelukkig in een bikini kan zijn

  1. Ik droeg ook een badpak toen ik aankwam. Maar nu wissel ik het af met een bikini. Ik vind ze allebei mooi.

 4. Mooie bikini top. Ik vind inderdaad dat iedereen moet dragen wat diegene zelf wil en niet vergelijken met andere. Mooi gezegd girl!

  1. Dankjewel! Ja toch! Wij vrouwen moeten stoppen met vergelijken en meer genieten. 😉

 5. Wat een leuke blog, je zou echt helemaal niet zeggen dat dit een samenwerking is, mooi gedaan girl! En je ziet er stunning uit, mooie bikini top zeg!

  1. Dankjewel! Erg lief van je😃

 6. Ik houd helemaal niet van het strand, dus gelukkig geen bikini/badpakken stress in de zomer. 😉

  1. Problem solved idd

 7. Tegenwoordig ben ik best zelfverzekerd op het strand, maar het grootste ding is inderdaad of je je lekker voelt in je bikini. Veel.passen en dan goed kijken waar jij je lekker in voelt.

 8. Klopt zeker! Ik durf nu ook te zwemmen omdat ik me fijn voel in mijn badpak. Rustig de tijd voor genomen om 1 uit te kiezen en nu ben ik tevreden 🙂

 9. met een cupmaat G is er weinig keus. Maar ik heb er nooit mee gezeten. Ik ben wie ik ben en succes met de rest van de wereld 😉

 10. Haha als man merk ik ook dat ik me druk maak om hoe ga ik hip het strand op, zeker omdat voor een sixpack ik helaas langer ga moeten sporten of simpelweg: moet gaan sporten haha. Ondanks dat kunnen mannen ook wel fashionable en representatief zijn. Altijd wel een dingetje om zo’m warme dagen als nu.

  Rob

  1. Klopt! Ik denk dat iedereen dit een dingetje vindt. Daarom is het goed om te beseffen dat we het allemaal hebben. Dan relativeer je beter😉 Geniet van het weer!

 11. Ik kom eigenlijk nooit op het strand, maar ik denk dat ik wel in bikini zou durven.

 12. De meeste vrouwen zijn op het strand onzeker, terwijl dat nergens voor nodig is. Jij ziet er prachtig uit, geen zorgen! En bovendien is iedere vrouw anders. Het is op het strand heel normaal om zowel slanke dames tegen te komen als vrouwen met een maatje meer. Leuke bikinitop trouwens!

 13. Wat een goede tips. Zelf draag ik een bikini. Maar niet op het strand, mij te druk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: