fbpx

Hittegolf: in deze outfits overleef je een hete zomer

Nu de zomer aangebroken is, weet ik uit ervaring hoe lastig het is om de juiste summer workwear te vinden. Toen ik nog een corporate job had, vond ik het soms lastig om me luchtig maar tegelijkertijd niet te bloot te kleden. Het is namelijk een uitdaging om met warme temperaturen de juiste outfit te vinden die corporate genoeg is en niet te beachy. Wat is het handigst om te dragen?

Draag een linnen broek of jurk

Linnen is een stof die luchtig is waardoor je huid goed kan ademen. Ideaal dus voor de zomermaanden. 

Puntige flats in plaats van heels

Wil je jouw voeten iets meer rust geven tijdens de warme dagen, ruil je heels in voor puntige flats. Door de punt lijken jouw benen langer en dat is precies wat heels ook voor je doen. 

Draag muiltjes in plaats van loafers 

Tijdens de zomermaanden is het heerlijk om je voeten te showen. Ze hebben immers maandenlang verstopt gezeten. Voor een vrouwelijke look draag je muiltjes die jouw mooie gelakte teennagels laten zien.  

Kies eerder voor midi dan mini 

Persoonlijk vind ik een mini rok op kantoor a tricky one. Zelf kies ik liever voor midi. In mijn blogpost, midi silk skirt stylen is nog nooit zo makkelijk geweest, kan je zien hoe makkelijk een midi rok te stylen is. Combineer het met een blouse of blazer en je bent helemaal corporate proof.

Linnen suit in een lichte kleur 

Bij sommige functies is het dragen van een suit nu eenmaal een must. Draag dan een linnen suit en als je een statement wilt maken, kies je ook nog eens voor een felle kleur. Show stopper gegarandeerd!

Outfit inspiratie vind je op mijn Pinterest bord.

Aanbevolen artikelen

6 Reacties

 1. Dit artikel komt als gelegen, want ik ben net begonnen bij een vakantiebaantje, waar ik niet te bloot gekleed mag. Bedankt! 💛😁

  1. Wat goed! Succes op je nieuwe baan! Wat ga je doen?

   1. Ik had vandaag mijn eerste dag bij een verzorgingshuis als sfeer en beheer. Totaal iets anders als waar ik voor studeer, maar het is zeker een uitdaging! 😊

   2. Wat leuk! Succes!!

   3. Bedankt! 😊

 2. Mooie tips. Dat het warm is buiten betekent niet dat je er slordig hoeft uit te zien op je werk.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: