fbpx

Met deze tips shop je slim tijdens de sale

Ruim eerst jouw kledingkast op

Voordat je naar de winkels rent of online gaat browsen, ruim je als eerste jouw kledingkast op. Want ik durf te wedden dat jij niet meer weet wat er in jouw zomergarderobe hangt. Tenminste, ik weet dat niet meer. Dus ik haal eerst alles eruit om te zien wat ik heb en wat ik nog wil dragen. 

Maak een lijst van items die ontbreken of toe zijn aan vervanging 

Elk jaar voeg ik een aantal items toe aan mijn zomergarderobe. Vooral vorig jaar heb ik alles goed kunnen dragen. Dus ik denk dat een aantal items toe zijn aan vervanging. Hopelijk krijgen we weer zo’n zomer als vorig jaar en halen we het maximale uit onze zomergarderobe.

Oriëntatie is king!

Voordat je een aankoop doet, is het slim om eerst de prijzen te vergelijken. Browse gerust naar jouw favoriete webshops en vergelijk de prijs-kwaliteit verhouding. Je kunt ook de eerste sale weken afwachten. De kans is groot dat de prijs nog meer zakt. Hierdoor krijg jij de beste deal.

Op deze manier scherm je de ‘verleiding’ af 

Nu is het tijd om op zoek te gaan naar de items die je graag wilt hebben. Het meest veilig om te doen, is puur en alleen naar deze items te kijken. Vooral online is dit goed te doen. Belangrijk is om de zoekfunctie te gebruiken en direct naar de gewenste items te gaan. Hierdoor zie je alleen de items waarin jij interesse hebt en scherm je de ‘verleiding’ af. Mocht je naar de winkels gaan en je wilt alleen schoenen kopen, stap dan alleen binnen bij de schoenenwinkels.

Bepaal van tevoren jouw budget 

Een ander idee om de verleiding te weerstaan, is om van tevoren een budget te bepalen. Shoppen met een onbeperkt budget is voor de meeste van ons helaas niet weggelegd. Daarnaast ben ik van mening dat het goed is om jezelf grenzen op te leggen. Hierdoor maak je betere keuzes. Je kunt je geld aan meerdere dingen uitgeven maar je kunt het tenslotte maar 1 keer uitgeven. Op=op.

Ga voor kwaliteit in plaats van kwantiteit

Ik kan het niet genoeg zeggen maar ga liever voor kwaliteit dan kwantiteit. Laat je niet verleiden om iets te kopen omdat het simpelweg een goede deal is. Stel jezelf deze kritische vraag; ‘zou ik het ook kopen als ik de volle prijs voor moet betalen?’ Indien je antwoord nee is, walk away. Kies voor items waar je verliefd op bent en de kwaliteit zodanig goed is, dat je de komende jaren nog steeds van deze items kunt genieten.

Happy shopping!

Aanbevolen artikelen

5 Reacties

  1. Wat een goeie tips. Zo te lezen ben jij je bewust van wat je koopt. Ik ben dat totaal niet. Ik weet vaak niet eens meer wat ik allemaal heb, dus ik ga maar eens een opruiming houden. 😆💕

    1. Vroeger shopte ik niet zo bewust maar sinds een aantal jaren wel en het bevalt me goed😃 succes met opruimen 😉

      1. Nice! Jaa dankje! 💛👍😊

  2. Wat een goede tips meid. Dat eerste doe ik altijd. Ik shopte vroeger niet bewust nu weer wel.

  3. Hele goede tips! Ik heb vaak genoeg gehad dat ik met iets thuiskwam waarvan ik er later achterkwam dat ik precies hetzelfde kledingstuk in mijn kast heb liggen/hangen. Zonde! Prijzen vergelijken doe ik meestal ook hoor, kan per winkel een groot verschil zijn.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: