Wat draag je tijdens een hittegolf?

We hebben prachtig weer in Nederland. Persoonlijk houd ik enorm van deze temperaturen. Maar om te voorkomen dat je tijdens een hittegolf warmte vasthoudt, is het handig om van tevoren na te denken over de juiste kleding. Niemand zit te wachten op gloeiende warme wangen en plakkerige oksels. In mijn blogpost Summer workwear; outfits om tijdens de zomer naar je werk te dragen, gaf ik onder andere outfit ideeën om tijdens de zomer te dragen. In deze blogpost deel ik nog meer tips om deze hittegolf te overleven. 

Draag natuurlijke materialen

Materialen als linnen en katoen zijn gemaakt voor warm weer. Deze materialen zorgen ervoor dat je huid goed ademt en hierdoor raak je warmte kwijt. Probeer synthetische materialen als polyester of polyamide te vermijden. Deze ademen niet goed en zorgen ervoor dat je meer gaat zweten. 

Draag lichte kleuren

Door het dragen van lichte kleuren zorg je ervoor dat de zon weerkaatst wordt. Probeer zoveel mogelijk zwart en donkere kleuren te vermijden. Deze kleuren trekken de warmte aan en dat is juist niet wat je wilt. 

Draag oversized kleding

Ik zeg niet dat je in een soepjurk moet gaan lopen om koel te blijven. Maar nauwsluitende kleding zorgt ervoor dat je het warmer krijgt. Probeer items te dragen die oversized of soepel vallen. Wil je toch jouw taille accenturen? Draag dan een leuke riem of heuptasje. 

Voorkom zweetplekken

Het is onmogelijk om niet te zweten wanneer het zo warm is. Maar toch willen we niet dat anderen onze zweetplekken zien. Draag daarom lichte kleuren of kleding met een print. Hierdoor vallen de zweetplekken minder op. Vermijd grijs want in deze kleur zie je de zweetplekken direct. Ook kan je een hemdje dragen in plaats van een T-shirt.

Draag liever geen foundation

Het is echt waar. Door foundation ademt je huid minder goed en ga je hierdoor meer in je gezicht zweten. Niemand wil een zweetsnorretje, toch? Wil je liever toch iets smeren, kies dan voor een getinte dagcrème of een BB-crème. Maar smeer deze ook niet te dik op want anders kan je huid alsnog niet goed ademen. En vergeet niet een product met SPF 30 of 50 te gebruiken. Hierdoor heb je de juiste bescherming tegen UV-straling. 

Voor de rest, enjoy the sun and chill! 

25 reacties

  1. handige tips, het is nu 9 uur en al super warm. Ik draag ook het liefst nu wat wijds en luchtigs, geen make up en niet te strak om mijn lijf.

  2. Leuk artikeltje weer! Foundation is inderdaad écht een no-go met deze hitte. Van de zon krijg toch een lekker bruin kleurtje en dan heb je dat extra masker echt niet nodig. 🌞😊

  3. Goeie tips girllll! Ook erg handig wat je zegt over foundation! Weet je wat ik ook zo irritant vind aan die hitte? Underboob sweat…bah bah bah!

  4. Fijne tips! Vandaag zag ik een tekst voorbijkomen over de hitte waar ik heel hard om moest lachen: “Het wordt heet vandaag. Het enige wat ik ga doen is als een zeester voor de airco liggen”. Misschien is dat nog wel de beste tip van allemaal. Airco aan en niets doen.

  5. Deze tips komen zeker goed van pas! Ik zweet me kapot de afgelopen dagen! Ik wist niet dat natuurlijke materialen luchtiger zijn, die onthoud ik!
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.