fbpx

Shoppen in je eigen kledingkast of van een ander

Voor veel fashionlovers is september het startsein van een nieuw modeseizoen. Hoewel we dol zijn op de zomer, wordt het najaar en winterseizoen enthousiaster ontvangen. We krijgen door de nieuwe trends weer zin in de herfst en winter!

But hold your horses!

Een nieuw modeseizoen betekent niet dat je naar de winkels moet rennen voor een nieuwe garderobe. Sinds ik begonnen ben met bloggen ben ik steeds meer over de mode-industrie gaan nadenken. Een aantal jaren geleden was ik een impulsieve shopper. Dit is inmiddels veranderd. Nu shop ik veel minder en meer bewust. Daarnaast kies ik nu altijd voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. 

Shoppen in je eigen kledingkast of van een ander

Met deze blogpost wil ik je inspireren om meer in je eigen kledingkast te shoppen. De meeste trends komen terug en worden vaak in een nieuw jasje gestoken. Dat betekent niet dat ‘het oude jasje’ niet meer goed is. Je kunt eerst bepalen welke trends goed bij je passen om vervolgens op zoek te gaan naar deze trends in jouw eigen kledingkast. Ik ben er namelijk van overtuigd dat er al veel terug te vinden is. En mocht je een trend leuk vinden die je nog niet hebt, shop dan in de kast van je vriend, man of zelfs van je oma. 

Let the shopping games begin!

Oversized schouders

We zagen veel oversized schouders op de runway. Voor deze trend blijven we hangen in de jaren ’80 en ‘90. Ook deed het me denken aan de Balmain oversized blazer die sinds een aantal jaar populair is. Voor deze trend kan je perfect shoppen in de kledingkast van jouw vriend, man of broer. Wedden dat zij fantastische oversized blazers hebben die jij vast en zeker mag lenen. 

Western

Dit is zo’n trend die altijd terug blijft komen. Western zien we al een aantal seizoenen terug en we zijn nog niet uitgekeken. Je kunt voor een top tot teen Cowgirl look gaan. Maar je kunt het ook subtieler houden door een item toe te voegen aan jouw look. Denk hierbij aan boots, een suède jasje of iets met fransjes en je Western look is af. 

Neo-Bourgeois 

Voor degenen die niet zoveel skin willen laten zien, is deze trend het hélémaal. Bij de Neo-Bourgeois ga je keurig en netjes gekleed de wereld in. Hierbij draag je een blouse met een truitje en een blazer eroverheen. Of je draagt een midirok met kniehoge laarzen. Voor deze trend is het een goed idee om in de kast van jouw oma te shoppen. Het zou zo maar kunnen dat je een mooie sjaal of hoed vindt die deze look helemaal afmaakt. 

Leer van top tot teen

Ik moet toegeven dat ik deze trend mega cool vind. Daarnaast is het makkelijk te realiseren. Trek simpelweg alles wat je van leer hebt tegelijkertijd aan en je bent klaar. Combineer een leren jas met een leren rok en leren laarzen en je stapt zo de Matrix in. De vraag alleen is: Do you take the red or the blue pill? 

Luipaard

Ik durf dit bijna niet met je te delen maar de luipaard print ga je ook dit seizoen veel zien. Het kan zijn dat je nu helemaal klaar bent met deze print. Dan kun je natuurlijk op een andere dierenprint overstappen. Mijn dochter is nu totaal verkocht en gaat het liefst van top tot teen gekleed in een luipaardprint. Dus ik zet deze trend nog even door.

Glitters

Voor deze trend hoef niet meer te wachten tot kerst. De modegoden willen dat we nu al gaan shinen en geef ze ongelijk. Binnenkort worden de dagen korter en donkerder dus we kunnen wel wat glitters gebruiken. Duik voor deze trend gerust in je eigen kledingkast en trek jouw kerst en oud & nieuw outfits in september al uit de kast. Be your own ball of light and let it shine.

Aanbevolen artikelen

22 Reacties

 1. Ik ben dol op cowboylaarzen dus de western look vind ik erg leuk!

 2. Super leuke blog! Staan ook mooie outfits tussen. Ik heb ook veel te veel liggen in mn kast dat ik niet meer gebruik, toch maar eens kijken binnenkort

 3. toevallig heb ik een paar western enkellaarsjes liggen dus dat komt mooi uit. Ook de glitterrokjes hoeven dus niet meer te wachten tot de kerstbrunch!

  De leopard look vind ik helemaal geweldig! Toch maar eens gaan kijken of ik die trend kan toevoegen aan mn garderobe

 4. Oeh dat zijn weer leuke trends. De leopard print blijf ik tof vinden hihi.

  1. Goed idee om eens creatief met je eigen kledingkast te zijn!

 5. Ik ben zo iemand die alles snel weggeeft, dus ik heb jammer genoeg bijna niks van deze dingen meer in mijn kast liggen haha!

 6. In tegenstelling tot Silke laat ik juist altijd een hoop liggen in mijn kast. Pas wanneer ik er niet meer in kom gaat het weg haha.

 7. de western en schoudervullingen vind ik erg leuk. ik ga maar eens kijken voor schoudervullingen en die in wat items zetten 😉

 8. wat een leuke outfits. ik moet ook de kast eens najaasrproof gaan maken

 9. leuke blog!! en ik heb nog kleding in mijn kast liggen met de kaartjes eraan haha en shop bij mijn dochters als ik denk niks te hebben liggen in mijn eigen kast

  1. Wat handig om jouw dochters te shoppen! Dat ga ik ook doen bij mijn dochter wanneer ze groot is🤫

 10. Leuke blog. Ik ben weer meteen op de hoogte can de trends!

 11. Ik shop eigenlijk heel weinig, dus mijn kleding kpmt zo nu en dan opeens terug in de mode. Mooi meegenomen!

 12. Amina - Imfeelinggood.nl

  Mooi artikel met een mooie boodschap! Ik shop ook niet meer impulsief na ieder salaris sinds een paar jaar, en dat voelt erg goed. Ik ga eens in m’n mama’s kast kijken of zij nog leuke items heeft liggen. Ik vind die onderste foto van de neo-bourgeois trend heel vet 😍 xxx

 13. Ik heb een paar weken geleden mijn kast uitgeruimd en daar vond ik ook weer een aantal leuke items!

 14. Goed idee om is te neuzen in die overvolle klerenkast! Altijd grote ontdekkingen!

 15. De meeste van deze trends vind ik erg leuk zoals de leren look en western maar die luipaardprint heb ik inmiddels wel echt gezien. Weg ermee! Haha

 16. Mooie foto’s! En goed idee, ga ik ook eens doen.

 17. Je hebt helemaal gelijk, shoppen in je eigen kledingkast is een heel goed idee. Ik ben dol op de bohemien style, maar vind de western die jij hier laat zien ook super leuk en kan ook weer bij boho. Ik koop ook liever goede kwaliteit en dan maar wat minder shoppen, met andere accessoires als sieraden of riemen ziet het er elke keer weer anders uit.

 18. Leuke blog en goede tips! Shoppen in mijn eigen kledingkast ga ik ‘ns uitproberen. Ik heb zo’n vermoeden dat ik wel wat leuks tegenkom.

 19. Ik vind het een briljant idee om met nieuwe ogen in je eigen kledingkast te kijken en als het ware te gaan shoppen. Vaak heb je veel meer dan je denkt.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: