MAMA-In Style: interview met Miriam Bakker, owner Style Story

In het nieuwste item MAMA-In Style staat elke maand een mama met stijl in de schijnwerpers. Bij MAMA-ISH zijn we erg nieuwsgierig naar hoe mama’s hun stijl weten te behouden nadat ze moeder zijn geworden. Wij interviewden Miriam Bakker om hierachter te komen.

Wie is Miriam Bakker?

Ik heb roots in Zeeland en Papoea (Indonesië), maar ben zelf grotendeels opgegroeid in Amstelveen en Amsterdam. Na het afronden van mijn studie Sociaal Culturele Wetenschappen ben ik gerold in de online business en dan met name gericht op mode. Tot op heden werk ik nog met veel plezier in de mode, maar dan voornamelijk offline.

Kan je meer vertellen over jouw job? 

Sinds 2018 ben ik eigenaar van Style Story. Style Story is een pre-owned en vintage kleding winkel in Amsterdam op de Jan Evertsenstraat. Naast de duurzame winkel geef ik ook persoonlijk styling advies en advies over basisgarderobes. Ook zal ik mij de komende tijd richten op opruim coaching volgens de visie van Marie Kondo. Op dit moment ben ik Marie Kondo Trainee.

Wat is jouw signature look?

Ik heb niet één signature look, behalve dat ik het belangrijk vind dat mijn haar altijd goed zit en dat ik mijn favoriete rode lippenstift van MAC op heb. Mijn signature is eerder dat ik bepaalde uitgesproken stuks vaak draag, maar wel telkens anders gecombineerd. Als ik mijn stijl zou omschrijven is het vrouwelijk en stoer. Mijn kledingstijl bestaat uit een mix van pre-owned merkkleding en vintage. Ik voel me comfortabel op hoge hakken, maar ook met sneakers aan. Ik heb een zwak voor bijzondere (raw) denim items die niet per se altijd heel draagbaar zijn. In de winter draag ik vrijwel altijd een mooie wollen hoed of pet als accessoire. 

Hoe heb jij jouw persoonlijke stijl gevonden?

Mijn persoonlijke stijl heb ik gevonden door items te blijven dragen waar ik mij lekker in voel. Als je het aantrekt en meteen het gevoel krijgt ‘ja dit ben ik’. Op een gegeven moment ben je bekend met je lichaam en weet je wat je graag wilt accentueren en wat niet. Voor de rest is het vooral net als vroeger ‘verkleden’. Gewoon dingen uitproberen. Je komt er al snel genoeg achter wat bij je staat. Ik moet zeggen dat het ‘verkleden’ nu wel heel handig is met een eigen winkel. Ik vind het de laatste jaren prettig om te werken met een mooie basis garderobe in plaats van een hoeveelheid aan items. Dus niet meer dertig sneakers, maar vier en geen tien jassen meer, maar per seizoen twee. 

Hoeveel kinderen heb je?

Salomé is de naam van onze prachtige dochter van vijf jaar oud. Ze heeft enorm veel energie en houdt van koken, uiteten, spelen met haar vrienden in het park en pretparken. Ze kijkt graag enge tekenfilms. E.T. vond ze geweldig 😉

Is jouw kledingstijl veranderd nadat je mama werd?

Ik ben me niet anders gaan kleden nu ik moeder ben. Wel ben ik me bewuster van het feit dat ik wat minder tijd heb in de ochtend en dat het fijn is om een goede basis garderobe te hebben. Het is fijn om zonder moeite in vijf minuten een outfit samen te stellen. Of het nu casual is of chique. Moeders die ik persoonlijk stijl, hebben vaak moeite met het samenstellen van goede outfits voor verschillende gelegenheden. Daarnaast hebben ze ook moeite met het gericht kopen van goede stuks die hun basis garderobe versterken. Het is een leuke uitdaging om ze hierbij te helpen!

Wie is jouw stijlicoon en waarom?

Ik vind elke vrouw met een eigen stijl een inspiratie. Ook als het niet per se mijn smaak is. Je kunt het zien als een soort kunst om sets te stijlen die bij je passen. Een stijlicoon heeft ook te maken met passend gedrag en een bepaalde lifestyle. Als je gedrag niet past bij de stijl dan komt het al snel nep over. 

Welke mama moeten we ook interviewen? 

Aarti O’Varma eigenaresse van thecollectives.amsterdam. 

Volg Miriam Bakker op INSTAGRAM.

22 reacties

  1. Leuk om op deze manier iemand wat beter te leren kennen! Ik draag in de winter ook meestal een wollen hoedje en in de zomer een linnen hoed, leuk dat er nog meer vrouwen zijn die dat doen!

  2. Heel leuk! Ik ben haar meteen gaan volgen. Mooie en leuke vrouw (en prachtige dochter) met een mooi verhaal. Ik wil dat ook (minder kleding en accessoires, maar wel key pieces). Ik heb nu teveel in de kast terwijl ik toch dezelfde dingen steeds pak. Inspirerend!

  3. Leuke serie. Ben het er wel mee eens dat moeders gewoon lekker stijlvol en modern moeten blijven kleden als ze moeder zijn geworden. Snap ook niet zo goed dat sommigen het dan ineens “wel best vinden”…

  4. Wat een tof interview! Vintage vind ik heel vet, maar ik kan het maar niet stylen. Bij anderen staat het altijd erg goed maar bij mij helaas niet.
    Liefs,
    Elles

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.