fbpx

Miriam draagt uitgesproken kledingstukken met een bijzonder verhaal

In het nieuwste item MAMA-In Style staat elke maand een mama met stijl in de schijnwerpers. Bij MAMA-ISH willen we graag weten of hun stijl veranderd is nadat ze moeder zijn geworden. Wij interviewden Miriam Bakker om hierachter te komen.

Wie is Miriam Bakker?

Ik heb roots in Zeeland en Papoea (Indonesië), maar ben zelf grotendeels opgegroeid in Amstelveen en Amsterdam. Na het afronden van mijn studie Sociaal Culturele Wetenschappen ben ik gerold in de online business en dan met name gericht op mode. Tot op heden werk ik nog met veel plezier in de mode, maar dan voornamelijk offline.

kledingstukken

Kan je meer vertellen over jouw job? 

Sinds 2018 ben ik eigenaar van Style Story. Style Story is een pre-owned en vintage kleding winkel in Amsterdam op de Jan Evertsenstraat. Naast de duurzame winkel geef ik ook persoonlijk styling advies en advies over basisgarderobes. Ook zal ik mij de komende tijd richten op opruim coaching volgens de visie van Marie Kondo. Op dit moment ben ik Marie Kondo Trainee.

Wat is jouw signature look?

Ik heb niet één signature look, behalve dat ik het belangrijk vind dat mijn haar altijd goed zit en dat ik mijn favoriete rode lippenstift van MAC op heb. Mijn signature is eerder dat ik bepaalde uitgesproken stuks vaak draag, maar wel telkens anders gecombineerd. Als ik mijn stijl zou omschrijven is het vrouwelijk en stoer. Mijn kledingstijl bestaat uit een mix van pre-owned merkkleding en vintage. Ik voel me comfortabel op hoge hakken, maar ook met sneakers aan. Ik heb een zwak voor bijzondere (raw) denim items die niet per se altijd heel draagbaar zijn. In de winter draag ik vrijwel altijd een mooie wollen hoed of pet als accessoire. 

Hoe heb jij jouw persoonlijke stijl gevonden?

Mijn persoonlijke stijl heb ik gevonden door items te blijven dragen waar ik mij lekker in voel. Als je het aantrekt en meteen het gevoel krijgt ‘ja dit ben ik’. Op een gegeven moment ben je bekend met je lichaam en weet je wat je graag wilt accentueren en wat niet. Voor de rest is het vooral net als vroeger ‘verkleden’. Gewoon dingen uitproberen. Je komt er al snel genoeg achter wat bij je staat. Ik moet zeggen dat het ‘verkleden’ nu wel heel handig is met een eigen winkel. Ik vind het de laatste jaren prettig om te werken met een mooie basis garderobe in plaats van een hoeveelheid aan items. Dus niet meer dertig sneakers, maar vier en geen tien jassen meer, maar per seizoen twee. 

Hoeveel kinderen heb je?

Salomé is de naam van onze prachtige dochter van vijf jaar oud. Ze heeft enorm veel energie en houdt van koken, uiteten, spelen met haar vrienden in het park en pretparken. Ze kijkt graag enge tekenfilms. E.T. vond ze geweldig 😉

Is jouw kledingstijl veranderd nadat je mama werd?

Ik ben me niet anders gaan kleden nu ik moeder ben. Wel ben ik me bewuster van het feit dat ik wat minder tijd heb in de ochtend en dat het fijn is om een goede basis garderobe te hebben. Het is fijn om zonder moeite in vijf minuten een outfit samen te stellen. Of het nu casual is of chique. Moeders die ik persoonlijk stijl, hebben vaak moeite met het samenstellen van goede outfits voor verschillende gelegenheden. Daarnaast hebben ze ook moeite met het gericht kopen van goede stuks die hun basis garderobe versterken. Het is een leuke uitdaging om ze hierbij te helpen!

kledingstukken

Wie is jouw stijlicoon en waarom?

Ik vind elke vrouw met een eigen stijl een inspiratie. Ook als het niet per se mijn smaak is. Je kunt het zien als een soort kunst om sets te stijlen die bij je passen. Een stijlicoon heeft ook te maken met passend gedrag en een bepaalde lifestyle. Als je gedrag niet past bij de stijl dan komt het al snel nep over. 

Welke mama moeten we ook interviewen? 

Aarti O’Varma eigenaresse van thecollectives.amsterdam. 

Volg Miriam Bakker op INSTAGRAM.

Aanbevolen artikelen

22 Reacties

 1. Ik vind die broek met de wijde pijpen erg leuk. Zelf draag ik dan wel alleen maar rokken, maar als ik broeken droeg, dan zo iets!

 2. Wat leuk serie. Ik draag graag casual en compy kleren aan vooral thuis bent dan gewoon lekker zachte broeken aan. Het voelt lekker relax aan

  https://dhini.nl

 3. Wat een leuke outfits, ik vind vintage winkels echt te gek. Leuk inspirerend interview!

 4. Ja klopt echt, het gedrag moet bij de kleding passen anders komt het zo fake over!

 5. Wat leuk om te lezen hoe andere moeders zich kleden en of ze zich anders zijn gaan kleden toen de kinderen kwamen. Vintage winkel vind ik zo leuk!

 6. een leuk interview, leuke outfits ook waar ik mijn wel in kan vinden maar draag echt alleen maar casual

 7. Wat een leuk interview en leuk om zo andere dames te leren kennen! Hele spontane foto’s ook!

 8. ja, ik vind de stijl op de foto’s ook erg leuk. Er is totaal geen reden om niet meer stijlvol te zijn als je moeder bent.

 9. Leuk om op deze manier iemand wat beter te leren kennen! Ik draag in de winter ook meestal een wollen hoedje en in de zomer een linnen hoed, leuk dat er nog meer vrouwen zijn die dat doen!

 10. Wat een super leuke serie is dit! Leuk om te lezen ook!

 11. Heel leuk! Ik ben haar meteen gaan volgen. Mooie en leuke vrouw (en prachtige dochter) met een mooi verhaal. Ik wil dat ook (minder kleding en accessoires, maar wel key pieces). Ik heb nu teveel in de kast terwijl ik toch dezelfde dingen steeds pak. Inspirerend!

 12. Leuk interview! Ik voel me ook altijd fijn met rode lipstick op!

 13. wat een leuke outfits, ik shop soms ook bij vintage boutiqen, je komt er altijd wel wat leuks tegen

 14. Amy de Keijzer - Büttner

  Leuke manier om meer over anderen te weten te komen!

 15. Leuke serie. Ben het er wel mee eens dat moeders gewoon lekker stijlvol en modern moeten blijven kleden als ze moeder zijn geworden. Snap ook niet zo goed dat sommigen het dan ineens “wel best vinden”…

 16. Ze ziet er super leuk uit! Ik ben altijd gek op die felle kleuren lipstick.

 17. Gave vintage kleding! Erg leuk interview!

 18. Wat een tof interview! Vintage vind ik heel vet, maar ik kan het maar niet stylen. Bij anderen staat het altijd erg goed maar bij mij helaas niet.
  Liefs,
  Elles

 19. Ik vind dat ik sinds ik mama ben een betere kleding stijl heb gekregen en vind het ook heel leuk haar te stylen

 20. Ik probeer me ook zo veel mogelijk tot basics te beperken, maar dat hoeft niet altijd te zijn 🙂

 21. wat een leuke serie. altijd leuk om te kijken hoe een ander het doet

 22. Leuk interview om te lezen! En wat een schattig kindje heeft ze, met een mooie naam!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: