Zo vind je prachtige vintage en pre-loved items om van te houden

Waarom zou je alles nieuw kopen terwijl er zoveel prachtige pre-loved en vintage items beschikbaar zijn? Ik browse regelmatig online én offline zoekend naar hidden treasures. Je zult verbaasd zijn hoeveel pre-loved items eigenlijk gewoon nog nieuw zijn. Lees HIER waarom mijn liefde voor vintage en pre-loved zo groot is.

Heel vaak worden items aangeboden die nog niet gedragen zijn en zelfs een prijskaartje aan hebben hangen. Maar ze worden vaak aangeboden voor de helft van de prijs! Score! Steeds meer fashionista’s ontdekken de voordelen van pre-loved en vintage shoppen. Bewust shoppen is niet alleen goed voor jouw portemonnee maar ook voor onze planeet. 

Klinkt goed, toch? Hieronder staan een aantal tips om mooie items te vinden waarvan je nog jarenlang plezier hebt. 

Make a wishlist

Ik heb een wishlist met items die ik graag wil hebben. Er zijn een aantal items die ik dit jaar hebt gekocht waar ik zo ontzettend blij mee ben. Die stonden al een tijdje op mijn wishlist. Zo’n lijst is ook handig om gefocust te blijven en ervoor te zorgen dat je minder of geen impulsieve aankopen doet. 

Vergeet het maatlabel

Bij vintage en pre-loved items kijk ik minder naar de maat. Vooral bij vintage items zegt een maat helemaal niks. De maten van ‘vroeger’ waren echt anders dan van nu. Daarnaast zijn de Italiaanse en Franse maten ook anders. Een Italiaanse maat 40 is een Franse maat 38.

Pas alles

Deze tip hangt samen met de vorige tip. Wanneer je niet naar de maat kijkt, is het ontzettend belangrijk om alles te passen. Een grote blazer kan zomaar goed passen omdat oversized jouw ding is.  Ook kan je items laten innemen. Trouwens, heb je al een goede kleermaker in jouw town gevonden? 

Gebruik je zintuigen goed 

Een mooie stof zie je maar voel je direct wanneer je een item in je handen hebt. Laat dus ook andere zintuigen hun werk doen. Een stof hoort heerlijk aan te voelen. Mocht dit niet het geval zijn, laat het hangen en move on to the next one. 

Neem de tijd

Wanneer je op treasure hunt gaat, moet je de tijd nemen. Het is namelijk belangrijk om echt goed door de schappen te gaan. Het heet niet voor niets hunt. 😉 Tijdens het doorspitten van de rekken, komen de juweeltjes naar boven. De aanhouder wint, toch? You’re in it for the long run, baby! 

Regelmatig kijken

Geef het niet op als je een paar keer niets hebt gevonden. Het heeft ook te maken met geluk. Vintage en pre-loved shoppen neemt iets meer tijd in beslag maar de beloning is wel groter. Je kan weer online surfen naar Aboutyou of Zalando en direct slagen maar what’s the fun in that? Probeer ook regelmatig The Next Closet of Vestiaire te bezoeken. 

Shop jij ook graag vintage en pre-loved items? 

46 reacties

 1. Dan moet ik heel veel geduld hebben. Mijn grote maat is eigenlijk nooit aanwezig. Grote maten kleding was er niet echt en ook niet veel soeps. Ik heb daardoor minder met vintage kleding.

 2. Zou dit eigenlijk ook eens moeten doen. Ga bijna nooit shoppen maar het is idd beter voor onze planeet. En zo te horen hangt er zoveel moois. Ben benieuwd!

 3. Ik heb geen vintage kleding, wel zijn wij van het supporten van 2e kans kleding.. Ik kijk dan ook heel af en toe eens bij het Leger des Heils of de kringloop.

  Zo scoorde ik een tijd terug een leuk rokje van Zara voor € 0.50, geen geld toch? Vaak ziet het er gewoon nog goed en als nieuw uit.

  Maar ik kom ook gerust bij een stradivarius of een h&m hoor. Wissel het een beetje af.

 4. Ik koop zelf veel 2e hands wat kleding betreft. Mijn dochter was vorige week ook geslaagd bij een kilo sale. Je mocht er niet passen en kocht 1 kilo kleding voor 17,50. Toen ze thuiskwam bleek 1 topje te klein te zijn, het was van dat totaal niet rekbaar materiaal, zwart kant. Ik zie haar opeens een schaar pakken en ze knipt dat ding zo open aan de voorkant. Had ze binnen 30 secondes een superleuk hesje gemaakt dat supergaaf staat!

 5. Leuke tips! De afgelopen jaren in München vond ik het nogal lastig om vintage offline te shoppen, je hebt daar erg veel designer vintage shops (die gedeeltelijk zo duur zijn dat je de designer tas net zo goed nieuw kunt kopen…). Maar nu ben ik weer naar Nederland verhuisd en wil het zeker nog een kans geven!

 6. Heb het idee dat vintage shoppen toch meer voor vrouwen dan voor mannen items is. 😉 Er zal vast vintage mannenkleding bestaan, maar er is volgens mij toch wat minder markt voor.

 7. handige tips, de maten verschillen soms enorm. zo paste ik al eens perfect in een maatje l terwijl ik altijd een s/m heb. soms vind ik wel eens iets vintage op een rommelmarkt.

 8. ik wil het wel, maar ik heb geen idee waar ik goede kleding-items kan vinden. Voor andere spulletjes ben ik een echte pro. 🙂 (Van de week nog een 50-tal glazen kerstballen gekocht voor 2 euro.) Maar kleding? Daar heb ik eigenlijk nog geen leuke winkeltjes voor gevonden.

 9. wat een goede tips, ik ben dol op de Bohemian style, draag graag lange rokken en jurken en veel kleuren. Ook heb ik wel at waar ik echt naar zoek, maar niet nu de mode is, om zo maar te zeggen. Volgens mij kan ik hier in vintage winkels ook heel goed slagen. Ik moet echt eens op zoek naar leuke winkeltjes!

 10. Ik ben gek op vintage shoppen! Ook lek tijdens vakantie in het buitenland. Je kunt inderdaad maar beter niet op de maten letten. Niet alleen wijken die soms af, maar ook liggen kledingstukken vaker door elkaar dan in ‘normale’ kledingwinkels. Wie weet vindt je iets leuks en passend op een plek die je niet verwacht! Het voelt altijd een beetje als schatzoeken 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.