fbpx

Mirjam, blogger van ‘een goed verhaal’ houdt enorm van een boho look

In MAMA-In Style staat elke maand een mama met stijl in de schijnwerpers. Bij MAMA-ISH zijn we erg nieuwsgierig naar hoe mama’s hun stijl weten te behouden nadat ze moeder zijn geworden. Vorige keer interviewden wij blogger Ellen van helloboontje.com. Deze maand staat blogger Mirjam van ‘een goed verhaal’  in het zonnetje.

Wie ben jij?

Ik ben Mirjam. Samen met mijn gezin, vriend Bram, tiener Noah, kleuter Eli en Peuter Filou woon ik in Zwaag, Noord-Holland. Ik heb een kleurtje, want mijn vader komt uit Indonesië. Maar ik ben geboren in Groningen en getogen hier in West-Friesland.

Wat voor werk doe je?

Ik heb een blog genaamd ‘Een goed verhaal’ waar ik verhalen deel over duurzaam wonen en leven, veel interieurtips (dol op kinderkamerstyling) en leuke uitjes in de buurt. Samen met mijn social media is dat mijn bedrijf en ben ik daar eigenlijk fulltime mee bezig.

Wat is jouw signature look?

Ik hou van makkelijk. Dus kledingstukken die lekker zitten. Maar ik hou ook wel heel erg van de boho look. Gelukkig gaan die 2 goed samen. In de zomer kun je mij uittekenen in lange jurken en rokken. Liefst met een bloemenprint of dierenprint.
In de winter draag ik vaak een spijkerbroek met een trui of blouse. Ik heb een kleine
verzameling jumpsuits (handig, want je hoeft niet na te denken over combinaties maken, je bent in 1x klaar!). En mijn echte signature look? Luipaardprint! Ik heb altijd wel ergens een printje. Al zijn het maar mijn sokken.

Hoe heb jij jouw persoonlijke stijl gevonden?

Vanaf mijn 16de heb ik jarenlang in een winkel gestaan. Ik was daardoor altijd bezig met modetrends en wilde graag alles hebben wat ‘in’ was. Daarbij keek ik niet of het ook echt bij mij paste. Inmiddels weet ik wel een beetje welke look ik wel en niet kan hebben. Ik ben minder bezig met de laatste trends, maar ga liever voor tijdloze looks, waar ik mij prettig bij voel. Mijn vriend ziet mij het liefst in een jurk, dus om hem te plezieren heb ik die ook veel in mijn kast.

Hoeveel kinderen heb je?

Ik heb 3 kinderen. Noah is 13, Eli is bijna 5 en Filou is 2. Twee jongens en een kleine meid dus. Noah is ook erg met mode bezig en ik kan hem rustig vragen of iets staat of niet, als ik zelf twijfel over een outfit. Erg leuk vind ik dat! Eli vindt het leuk als ik veel kleuren aan heb. Ik heb wat hysterische prints in mijn kast en als ik dat aan heb, zegt hij altijd: Wat zie je er mooi uit mama!

Is jouw kledingstijl veranderd nadat je mama werd?

Ja, ik ben veel meer praktische kleren gaan dragen. Dingen die ik makkelijk kan aanschieten en waar ik me goed in kan bewegen. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik er altijd als Ma Flodder bijloop. Een extra uitdaging is niet gekomen door het moederschap, maar door onze duurzame levensstijl. Een paar jaar geleden heb ik besloten dat ik milieubewuster kleding moet kopen. Dat is soms lastig, want je kunt niet ‘even’ naar de winkel of online shoppen. Maar als ik veel events voor mijn werk gepland heb, koop ik nog weleens wat nieuws. Maar dan mag ik alleen iets van een duurzaam en/of fairtrade merk kopen van mezelf. Hierdoor koop ik veel bewuster en ben ik eigenlijk nog blijer met mijn kleding dan toen ik nog honderden euro’s uitgaf aan fast fashion. Ik kan het iedereen aanraden! Op mijn blog vind je heel veel tips over dit onderwerp.

Wie is jouw stijlicoon en waarom?

Ik heb niet 1 stijlicoon eigenlijk. Mijn moeder ziet er altijd super stylish uit, dus als ik iemand moet noemen, dan zij. Al is het alleen maar omdat ze mijn voorliefde voor luipaardprint deelt!

Welke mama moeten we hierna interviewen?

Elisah van Interiorjunkie ziet er altijd uit om door een ringetje te halen. Misschien wil zij wel tips met ons delen?

Volg Mirjam op haar socials!
Facebook
Instagram
Pinterest
Blog

Aanbevolen artikelen

19 Reacties

 1. Wat een super leuk interview! Mooie foto’s ook. Ken de blog van Mirjam pas sinds kort.

 2. een heel leuk interview en ik ga eens een kijkje nemen op haar blog!!

 3. Super leuk verhaal! Mooi interview, zo leer je iemand kennen.

 4. wat een leuk interview, en mooie foto’s zeg!! dat kleed, ik ben verliefd

 5. Leuk interview, en erg mooi sfeervol huis, erg warm!

 6. Leuk interview! Ik ben nu ook nieuwsgierig geworden naar haar blog. Leuk om op deze manier nieuwe blogger te ontdekken.

 7. Ik vind de foto’s zo prachtig! En het interview was erg leuk om te lezen.

 8. Amina - Imfeelinggood.nl

  Wat een heerlijk interview en het interieur op de foto’s is echt zo mooi. En liefde voor Elisah van Interiorjunkie, die volg ik op Insta en vind ik zo’n lieverd. Fijne feestdagen! xxx

 9. Prachtig interview en enorm herkenbaar. Ik ga ook niet meer mee met de trends. Ik doe aan wat ik leuk vind.

 10. Wat mooi om te lezen dat steeds meer mensen het belang zien van eerlijke kleding. Met zulke interviews komt er steeds meer bekendheid, fijn!!

 11. Jaaaaa, ik vind Mirjam heel leuk. En wow, wat een leuk interieur. Heel gezellig en bijzonder. Kledingstijl vind ik ook heel leuk al twijfel ik altijd over jumpsuits. En dan met name door de achterkant. Ik heb het gevoel dat ik er altijd van die (niet lachen) ‘hangbillen’ in krijg. Zeker als je een tijdje hebt gezeten.

 12. Een zeer leuk interview. Mooie foto’s trouwens. Ik ben erg jaloers op je hangende stoel Ellen, wat zou ik dat graag in huis hebben, als ik er de ruimte voor had.
  Was het geen enorme cultuurshock van Groningen naar Westfriesland? Ik kom zelf oorspronkelijk uit Wognum, een dorpje vlakbij en bij kwam er op de basisschool iemand in de klas ook vanuit Groningen. Wij vonden hem vreemd en hij ons. Gelukkig was dat snel voorbij.

  1. Dat kan ik me heel
   goed voorstellen. ☺️

 13. Wat een leuk interview om te lezen. En wat een heerlijke kleurrijke foto’s. Mijn stijl, ik hou daar wel van.

 14. Super leuk om te lezen, echt een inspiratie op het gebied van mode en interieur. Erg leuk moet ik zeggen!

 15. Wat en leuk interview ! en wat een leuke stijl heeft ze ik word daar gelijk vrolijk van

 16. Ze ziet er prachtig uit! Hopelijk zie ik er ook zo mooi uit als ik ooit moeder ben, haha.

 17. Ik ben dol op interviews. Wat ziet ze er prachtig uit. Leuk gedaan.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: