fbpx

Gelukkig zijn er positieve dingen tijdens deze bijzondere tijd

Een aantal weken geleden zag ik op Instagram een video van VOGUE Arabia over dat elk probleem een voordeel heeft. Het heeft mij aan het denken gezet over welke voordelen ik nu meemaak. Ik realiseer mij dat ik alweer 7 weken, 24/7 met mijn gezin ben. Hoewel we momenten hebben dat we er helemaal klaar mee zijn, zijn er ook veel positieve dingen. Nu ik veel met mijn kinderen ben, leer ik veel over hen en over mezelf. Dit zijn een aantal positieve dingen die ik de afgelopen 7 weken heb ervaren. 

It’s playtime

Verbinding maken met mijn innerlijke kind. Ik ga liever met mijn kids erop uit, maar nu word ik gedwongen om ook thuis met ze te spelen. And guess what? Playtime is fun!

Personal trainer

Rayan, mijn zoon, maakt me elke ochtend wakker voor een workout. Hij is in de afgelopen weken mijn personal trainer geworden. Nooit één gehad trouwens! 🙈 Eigenlijk ben ik niet echt een fanatieke sporter maar hij motiveert mij elke ochtend. Wel ben ik al meer dan 15 jaar dol op yoga!  

Leer je kind beter kennen

Sinds we nu samen thuis zitten, begin ik steeds meer de sterke en zwakke punten van mijn kinderen te zien. Door dagelijks met hen hun schoolwerk te doen, zie ik precies wat ze kunnen en waar ze nog aan moeten werken. Ik vind het geweldig om de ontwikkeling van dichtbij te zien.

Keep calm and relax

De afgelopen periode heeft mij gedwongen om kalm en aanwezig te zijn in het moment. Ik kan nergens heen rennen of me verbergen. Hierdoor maak ik meer contact met mijn innerlijke zelf. Ik probeer zoveel mogelijk rustige momenten in te plannen om op te laden. Mama needs her me-time.

Pimp mijn huis

Wij zijn zoals de rest van de wereld bezig geweest om ons huis op te pimpen. De klusjes die al maandenlang op de planning stonden, konden eindelijk van onze to-do lijst af. We hingen onder andere deze heerlijke hangstoel op. Het is thuis soms dringen om hierin te mogen zitten. Rayan kan zo heerlijk een boek lezen en tot rust komen. En ik voer de leukste gesprekken met Yara in deze hangstoel. Dit zijn onze geluksmomenten.

Carpe diem

We moeten niet vergeten om te genieten van het leven en goed te zorgen voor onze dierbaren. In deze tijd beseffen we goed hoe belangrijk onze familie en vrienden voor ons zijn. Gelukkig spreken we iedereen via de videochat maar het is anders dan ‘in real life’. Hopelijk kunnen we elkaar ‘snel’ weer echt omhelzen. Hier kijk ik echt naar uit, jij?  

P.s. Mocht je afvragen wat die zwarte stip is op mijn kleed. Het is een bij. We hebben de photoshoot gedaan zonder haar te storen. Toen we klaar waren, vloog ze weer weg. Volgens mij lag ze even uit te rusten. Ook bezige bijtjes moeten even uitrusten.

Deze blogpost bevat artikelen die ik heb ontvangen.

Aanbevolen artikelen

24 Reacties

 1. Ja die bij, ik heb er speciaal voor teruggescrold naar de foto’s. Volgende keer kun je hem wat suikerwater op een lepeltje geven zodat hij weer op krachten kan komen. Want ze moeten inderdaad steeds verder vliegen, wat sommige bijen dus inderdaad het leven kost. Wel een grappig detail nu van de foto’s, die overigens verder ook prachtig zijn, fijn dat je een plekje hebt om dat op te kunnen hangen.

  1. Bedankt voor de tip! Dat zal ik de volgende keer zeker doen! 😘

 2. Er zijn dagen dat ik inderdaad volop geniet van de dingen die we nog wel kunnen en mogen doen, maar er zijn ook genoeg dagen dat de muren op mij afkomen en dat ik niet weet wat ik moet verzinnen om de dag door te komen.

 3. wat schattig dat die bij bleef zitten

 4. Ik ben in deze tijd ook wat rustiger inderdaad. En veel klusjes rondom het huis kunnen doen. Maar kijk wel weer uit naar het ‘ normale’ leven . Mis wel veel familie en vrienden.

 5. Die stoel is geweldig!! En wat lief dat je de hij gewoon laat gaan. Te veel mensen gaan hysterisch doen

 6. Leuke foto’s! Ik kan zeker begrijpen dat je als je een druk leven had, je nu helemaal tot rust komt met je kinderen samen.

 7. Gek genoeg heb ik het in deze periode drukker dan ooit. Dus waar ik inderdaad legio mensen zie klussen, huis opknappen en meer krijg ik nagenoeg niets voor elkaar en moet ik het met een halfuurtje ‘me-time’ doen die ik inderdaad ook besteed aan … yoga! Inmiddels heb ik er wat extra tijd bijgeknabbeld en einde van de middag doe ik nog even een meditatie of een korte, maar krachtige yoga-class.
  Huib werkt de hele dag thuis en sluit zich letterlijk op. Waardoor de rest (ook thuisonderwijs) op mij neerkomt. Toch heb ik nu – in de meivakantie – 6 vuilniszakken met kleding en schoenen uit kunnen zoeken en is die naar Zending over Grenzen gegaan. Nu wil ik wel doorpakken, maar die tijd hè. Toffe hangmat trouwens en ook leuk hè die tuinkleden! Wij hebben er 3 gekocht nu ik vermoed dat onze tuin onze zomervakantie bestemming zal zijn.

 8. Er is inderdaad aan elke situatie iets positiefs. Het positieve zoeken en onthouden maakt een mens gelukkig!

 9. Merel (Lotus Writings)

  Je hebt gelijk, een positieve houding brengt je in deze periode verder. Is niet altijd makkelijk (hier ook weleens een off day) maar het grootste deel van de tijd geniet ik ervan. Hoe vaak kan je uiteindelijk zoveel tijd doorbrengen met je kinderen? We bakken dus veel meer, ik geniet regelmatig in de achtertuin van het heerlijke zonnetje en probeer elke dag stil te staan bij de dingen waarvoor ik dankbaar ben.

 10. Fijn lijstje! Positief blijven in deze tijden is zo ontzettend belangrijk.

 11. mooi lijstje! voor mij is er niet veel veranderd maar zal wel blij zijn als we dalijk het normale weer een beetje kunnen oppakken. ondanks ik hiervoor al veel binnen zat voel ik me juist nu heel geisolleerd

 12. Ik heb naast alle narigheid ook positieve dingen ervaren. Slow down.

 13. heb je helemaal gelijk in. Alleen ik merk dat ik echt enorme down dagen heb. Maar dat komt ook doordat ik OCD heb

  1. Iedereen! Maar het gaat goed komen!🤗

 14. Leuk positief artikel! Ik ben ook rustiger dan normaal. Had ik eigenlijk niet verwacht, want ik dacht dat ik na een paar weken binnen gillend gek zou worden.

  1. Wat fijn!! Succes nog!🤗

 15. Mooi die positiviteit! En dat blijkt dan extra door de zorg voor die bij👍. Met negativiteit gaat die crisis echt niet sneller voorbij.

  1. Good vibes only✌🏼

 16. Lekker bezig!

 17. Ik sta er hetzelfde in, deze tijd van met zijn vieren op elkaars lip zitten, komt nooit meer terug, ik zal nooit meer zo intensief bij het schoolwerk betrokken zijn maar ook de vele gesprekken, spelletjes en meer die we samen hebben beleeft. Natuurlijk is het fijn dat we nu weer iets meer kunnen, maar toch iets positiefs zien in deze tijd is helemaal niet verkeerd.

  1. Mooi gezegd!! Fijn weekend!

 18. Leuke foto’s en je hebt zeker gelijk! Ik denk dat er heel veel positieve puntjes zijn geweest. Ook voor het milieu was het wel even goed, minder verkeer en minder vliegtuigen etc! Mensen zijn meer naar elkaar toegetrokken enzo

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: