fbpx

Van de shampoo bars van HappySoaps werd mijn haar enorm happy

Als kritische consument ben ik constant op zoek naar (beauty)-producten die zowel goed zijn voor mezelf als voor moeder aarde. Een aantal jaren geleden verving ik al een aantal dingen in mijn badkamer. Ik stapte over van een ‘gewone’ deodorant naar een 100% natuurlijke alternatief. Mijn tandenborstel maakte plaats voor een gemaakt van bamboe. Ook stapte ik over op shampoo bars in plaats van een gewone shampoo uit een fles. Waarom? Omdat een shampoo bar beter is voor jezelf, jouw portemonnee en de wereld! Dus toen ik de kleurrijke shampoo bars van HappySoaps mocht uitproberen, was ik enorm enthousiast.

Goed voor moeder aarde

De shampoo bars van HappySoaps zijn namelijk 100% plasticvrij en bevatten natuurlijke ingredienten. De shampoo bars worden in Nederland handgemaakt. Daarnaast gaat 1 shampoo bar 90 tot 110 wasbeurten mee. Gemiddeld was ik 1 keer per week mijn haar met shampoo. Dat betekent dat ik gemiddeld 2 jaar met 1 shampoo bar kan doen. Dat is toch geweldig!

Welke shampoo bars koos ik uit?

Bij HappySoaps hebben ze een ruim assortiment. Naast shampoo bars hebben ze ook andere producten zoals body bar en natuurlijke deodorant. Ik koos uiteindelijk voor The Happy Panda, La Vie en Rose en You’re one in a Melon. Van de namen en de kleuren werd ik direct erg vrolijk. Maar werk mijn haar ook blij van deze shampoo bars?

La vie en Rose shampoo bar

In deze shampoo bar zit shea butter. Deze natuurlijke olie heeft een verzachtende en
verzorgende werking op je (hoofd)huid. Quinoa is een natuurlijk eiwit voor je haar. Het verstevigt en voedt het haar en daarnaast zorgt het voor een natuurlijke glans voor zowel normaal als gekleurd haar. Olijfolie kom je minder vaak tegen in beautyproducten maar het is een wondermiddel. De antioxidanten die erin zitten werken uitstekend tegen stoffen die de gezonde lichaamscellen aantasten waardoor de huid sneller veroudert. Olijfolie kun je gerust een anti-aging middel noemen.

The Happy Panda shampoo bar

Naast Shea bitter, quinoa en olijfolie zit in deze shampoo bar ook houtskool. Door de voorbereiding trekt de houtskool sterke stoffen als vet en vuil uit je haar. Hierdoor wordt je haar diep gereinigd. Ook zorgt de houtskool ervoor dat talg en onzuiverheden op je hoofdhuid worden verwijderd. Aangezien ik niet al te vaak mijn haar was, leek deze shampoo bar geschikt voor mijn haar.

You’re one in a Melon shampoo bar

Dit is wellicht mijn favoriete shampoo bar. Door het ingrediënt meloen is dit een shampoo en conditioner in één. De voedingsstoffen in het sap van een meloen zorgen voor haarversteviging en de bevordering van haargroei. Doordat je deze bar ook als conditioner kunt gebruiken, is het uitermate geschikt voor droog en vettig haar. En de geur van deze shampoo bar is HEERLIJK.

En, ben ik blij met deze shampoo bars van HappySoaps?

Zeker weten! Zoals ik al eerder aangaf was ik al fan van shampoo bars. Mijn haar werd schoon én blij van deze heerlijk ruikende bars. Dat ze uit 100% natuurlijke ingrediënten bestaan, in Nederland met de hand worden gemaakt en 100% plasticvrij zijn, is voor mij reden te meer om ze aan te schaffen.

Deze blogpost is een samenwerking

32 Reacties

 1. Ik gebruik tegenwoordig ook alleen nog maar shampoobars. Ik heb de lavendel omdat deze ook grijze lokken minder geel maken, daar heb ik dan weer wat aan 🙂 Ik vind het gebruik makkelijk en mijn haar is schoon en fris. En alle flessen shampoo die ik hiermee uitspaar is toch mooi mee genomen.

 2. Ik moet een keer shampoo bars gaan proberen. Deze van happy soaps klinken echt top! Ik ga er zeker eens naar kijken 🙂

 3. ik heb ze ook en heb ze ook gebruikt maar blijf toch naar mijn flessen grijpen omdat ik dat makkelijker en sneller vind. wie weet stapt ik ooit nog wel een keer helemaal over 😀

 4. Wat fijn dat deze shampoo bars hun werk zo goed doen. Ze zien er ook nog eens superleuk uit!

  1. En ze ruiken heerlijk!!

 5. Ik heb echt even naar de website doorgeklikt. Wat goed dat ze zo voor het milieu zijn en plasticvrij. Ik ben heel benieuwd naar de cinnamon haha

  1. Geweldig toch!! Ik houd hiervan💛

 6. Ik vind ze heerlijk, wast bijna lekkerder dan uit een fles

  1. Klopt echt!! En goed voor de wereld! Dus dubbel goed gevoel🙌🏼👌🏼

 7. Ik heb shampoobars onlangs ontdekt, ik vind het heel fijn voor op vakantie maar ik denk dat ik er binnenkort ook thuis op overga.

 8. Dit kende ik niet, maar wil het wel eens proberen

 9. Wat leuk dit. Ik ben Gek op shampoo bars. Ik douche elke dag echt handig dit.

  1. Wat leuk om te lezen! Dan gaan je echt blij worden van deze shampoo bars!🎉

 10. Als mijn huidige voorraad shampoo op is, dan ga ik zeker voor een shampoo bar

 11. Amina - Imfeelinggood.nl

  Ik heb het nog nooit gekocht maar ik ben gek op alles dat met meloen te maken heeft of ernaar ruikt! Goeie tip!

 12. Amy de Keijzer - Büttner

  Ik heb ze ook van The Happy Soaps en wil niks anders meer! The Happy Panda is mijn absolute favoriet.

  1. Wat gaaf! The happy panda is echt heerlijk!!

 13. Ik heb er ooit een van lush geprobeerd, maar die vond ik geen succes. Jullie zijn allemaal zo lovend in de comments dat ik nu wel benieuwd ben.

  1. Ze zijn echt lekker!!🙌🏼

 14. Jasmina Gajadhar Borgeld

  Het is dat ik niet zo van de shampoo bars ben…maar ze zien er echt leuk uit

  1. Try, you won’t cry😉

 15. Ze zien er altijd zo kleurig en geurig uit. En dat je er zo lang mee kunt doen wist ik niet. Wordt je haar hier niet mega droog van? Ik moet mijn haar nl echt wel vaker dan 1 keer in de week wassen 😅
  En nog een andere kritische vraag: wat kost ie?

  1. Ze hebben een aantal verschillende bars. Degenen die ik heb gebruikt drogen mijn haar niet uit. En ik heb droog haar😉 Ze kosten €8,75 daar doe je tussen 90-100 wasbeurten mee!

 16. Ik ben al tijden enorm benieuwd naar shampoo bars, maar nog steeds niets geprobeerd. Ik denk dat ik me er gewoon eens aan moet wagen! Ga even kijken naar happy soaps!

 17. Hier word ik echt blij van om te lezen. Heb wel een keer een shampoobar gebruikt van een ander merk maar uiteindelijk vond ik dat toch niet ideaal. Niet zozeer vanwege de soapbar maar de werking op mn hoofdhuid. Zoek nog naar een beter alternatief want wil eigenlijk wel van de flessen af.

 18. Ik ben echt gek op shampoobars. Ze ruiken heerlijk en zij. Echt goed.

 19. Hmm, misschien heb ik dan gewoon een verkeerde gehad, ik heb ook en tijdje 1 gehad maar dat werd mn haar heel stroef van maar zoveel mensen zijn enthousiast over de shampoobars. Misschien toch een keer een andere proberen

 20. Super fijn dat je er zo’n baat bij hebt. En mmm shea butter is altijd goed.

 21. Wauw dit ziet er wel echt uit om hebberig van te worden! Dit wil ik wel eens proberen 😍

  1. Zeker doen! Ze zijn heerlijk!

 22. Ik ben gek op shampoo bars ik heb er al een groot aantal uitgeprobeerd maar volgens mij nog nooit die van happy soap

  1. Ohhhh die zijn echt heeeerlijk😍

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: