fbpx

Een kinderkamer inrichten is soms een uitdaging

Een kinderkamer inrichten is leuk, maar ook best wel lastig, vind ik. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast groeien kinderen zo snel op dat je vaak de kamer moet aanpassen. Vandaag vinden ze Thomas de trein leuk en morgen is het Cars. Hoe kan je makkelijk de kinderkamer veranderen wanneer je kind groter wordt?

Wij kozen voor neutrale kleuren

Een kinderkamer inrichten kan behoorlijk wat geld kosten. Je koopt vaak spullen die je niet erg lang gebruikt. Denk aan een commode of een wiegje. Wij kochten geen wiegje toen Rayan werd geboren, omdat baby’s er snel uitgroeien. We kozen om die reden een peuterbed. Verder kochten we alle meubels in neutrale kleuren. We hoopten dat we een tweede kindje zouden krijgen en dezelfde spullen opnieuw konden gebruiken. Achteraf was dat een slimme keuze, want twee jaar later kregen we een meisje.

Meisjes- versus jongenskamer

Bij ons is het een extra uitdaging omdat onze kinderen, Rayan en Yara, een kamer delen. Hoe zorg je ervoor dat ze beiden zich thuis voelen in hun kamer? Wij hebben om te beginnen voor een stapelbed gekozen omdat we hiermee meer ruimte overhouden in de kamer. Hierdoor hebben ze genoeg ruimte voor hun eigen spullen. De muren hebben we lichtgrijs gemaakt en ze mochten voor de muren zelf de posters uitzoeken. Dus hangen aan de ene muur posters van een ballerina, een zwaan en veren en aan de andere muur posters van planeten. Verder hebben de meubels allemaal een neutrale kleur. Uiteindelijk krijgen ze wel hun eigen kamer, maar ze vinden het allebei gezellig om een kamer te delen.

Accessoires kan je makkelijk veranderen

Wanneer je ervoor kiest om de kleur van de muren, de vloer en meubels neutraal te houden, kun je helemaal losgaan op de accessoires. Gordijnen, kussen en lampen kun je in no time veranderen wanneer je kind iets anders wilt. De kamer die onze kinderen nu delen, wordt straks van Yara. Het enige wat ik moet doen, is de accessoires aanpassen. De kleur van de muren en de meubels blijven hetzelfde. De andere kamer richten we in voor Rayan. Hij is nu 7 jaar en zijn interesses zijn nooit hetzelfde. Ook voor hem kiezen we een neutrale kleur voor op de muren. Verder mag hij zelf bepalen wat er aan de muren komt te hangen. Is hij dat zat, dan kan hij weer iets anders uitzoeken.

Bekijk voor inspiratie mijn bord Kids room op Pinterest! Bij Perfecthomeshop.eu shop je de leukste meubels voor een kinderkamer.

Deze blogpost is een samenwerking

Aanbevolen artikelen

18 Reacties

 1. Een neutrale basis vind ik ook een goed idee. Dan kun je het makkelijker aanpassen als je kind ouder wordt en/of zijn of haar smaak verandert.

 2. Ik zal in de toekomst denk ik ook voor een neutrale slaapkamer gaan voor de kids 🤔

 3. Wat leuk dat jouw kinderen ook samen op één kamer slapen. Hier idd dezelfde keus gemaakt. Ze liggen in een stapelbed, verder redelijk neutrale kleuren ja. Dan heb je gewoon meer ruimte voor wat kleur in de accessoires. mooi bed trouwens!

 4. ik hield alles toen heel neutraal en achteraf heel blij om want dat vonden de meiden het fijnste

 5. Wij hebben ook gekozen voor neutrale kleuren en wat je zegt, de accessoires kun je makkelijk aanpassen. Nu de jongens ouder zijn hebben ze trouwens wel wensen, maar er kan best een ander kleurtje op de muur;)

 6. Ja das inderdaad zo – de smaak van de kinderen verandert ook heel wat in de loop der jaren 🙂

 7. Wij zijn net klaar met de babykamer. Ben benieuwd hoe vaak onze kleine z’n kamer later wilt aanpassen, haha!

 8. Hier kozen we voor de babykamer wit met lime omdat we niet wisten wat het zou worden, beide keren. Toen de baby spullen er uit gingen kregen ze een meegroei bed, dit vond ik ook ideaal. Nu hebben ze beide een hoogslaper met bureau er onder. Wel hangt nog steeds de eerste lampen in de kamers, maar daar hoor ik ze nooit over 🙂

 9. Ik vind dat bed in de eerste foto echt geweldig. Wat een prachtig materiaal en model. En ook echt iets heel anders!

 10. ik was dol op kinderkamers aanpassen : maar met een verje en een lapje van de markt kom je heel ver hoor

 11. heel goed idee om een neutrale basis kleur te kiezen. Wat een te gek bed van het eerste plaatje!

 12. Wat een handige tips!

 13. Lijkt me ook goed alles neutraal! Daardoor kan je heel erg variëren

 14. Ik zou inderdaad ook voor neutraal gaan en dan met accessoires zorgen voor leuke effecten.

 15. wij doet het ook op deze manier bij onze kindjes. Maar even.. hoe mooi is dat bedje!

 16. Erg slim opgelost. Zo zou ik het ook doen.

 17. Jasmina Gajadhar Borgeld

  Handige tips…ik denk dat neutrale kleuren altijd een goede basis zijn

 18. Voor de eerste had ik ook een neutraal kamertje, stel dat ze niet goed hadden gekeken, dan lag de baby in een verkeerd kamertje

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: