Hoe richt je een kinderkamer in die steeds blijft veranderen?

Een kinderkamer inrichten is leuk, maar ook best wel lastig, vind ik. Je hebt tegenwoordig zoveel keuze dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Daarnaast groeien kinderen zo snel op dat je vaak de kamer moet aanpassen. Vandaag vinden ze Thomas de trein leuk en morgen is het Cars. Hoe kan je makkelijk de kinderkamer veranderen wanneer je kind groter wordt?

Wij kozen voor neutrale kleuren

Een kinderkamer inrichten kan behoorlijk wat geld kosten. Je koopt vaak spullen die je niet erg lang gebruikt. Denk aan een commode of een wiegje. Wij kochten geen wiegje toen Rayan werd geboren, omdat baby’s er snel uitgroeien. We kozen om die reden een peuterbed. Verder kochten we alle meubels in neutrale kleuren. We hoopten dat we een tweede kindje zouden krijgen en dezelfde spullen opnieuw konden gebruiken. Achteraf was dat een slimme keuze, want twee jaar later kregen we een meisje.

Meisjes- versus jongenskamer

Bij ons is het een extra uitdaging omdat onze kinderen, Rayan en Yara, een kamer delen. Hoe zorg je ervoor dat ze beiden zich thuis voelen in hun kamer? Wij hebben om te beginnen voor een stapelbed gekozen omdat we hiermee meer ruimte overhouden in de kamer. Hierdoor hebben ze genoeg ruimte voor hun eigen spullen. De muren hebben we lichtgrijs gemaakt en ze mochten voor de muren zelf de posters uitzoeken. Dus hangen aan de ene muur posters van een ballerina, een zwaan en veren en aan de andere muur posters van planeten. Verder hebben de meubels allemaal een neutrale kleur. Uiteindelijk krijgen ze wel hun eigen kamer, maar ze vinden het allebei gezellig om een kamer te delen.

Accessoires kan je makkelijk veranderen

Wanneer je ervoor kiest om de kleur van de muren, de vloer en meubels neutraal te houden, kun je helemaal losgaan op de accessoires. Gordijnen, kussen en lampen kun je in no time veranderen wanneer je kind iets anders wilt. De kamer die onze kinderen nu delen, wordt straks van Yara. Het enige wat ik moet doen, is de accessoires aanpassen. De kleur van de muren en de meubels blijven hetzelfde. De andere kamer richten we in voor Rayan. Hij is nu 7 jaar en zijn interesses zijn nooit hetzelfde. Ook voor hem kiezen we een neutrale kleur voor op de muren. Verder mag hij zelf bepalen wat er aan de muren komt te hangen. Is hij dat zat, dan kan hij weer iets anders uitzoeken.

Bekijk voor inspiratie mijn bord Kids room op Pinterest! Bij Perfecthomeshop.eu shop je de leukste meubels voor een kinderkamer.

Deze blogpost is een samenwerking

17 reacties

  1. Wat leuk dat jouw kinderen ook samen op één kamer slapen. Hier idd dezelfde keus gemaakt. Ze liggen in een stapelbed, verder redelijk neutrale kleuren ja. Dan heb je gewoon meer ruimte voor wat kleur in de accessoires. mooi bed trouwens!

  2. Wij hebben ook gekozen voor neutrale kleuren en wat je zegt, de accessoires kun je makkelijk aanpassen. Nu de jongens ouder zijn hebben ze trouwens wel wensen, maar er kan best een ander kleurtje op de muur;)

  3. Hier kozen we voor de babykamer wit met lime omdat we niet wisten wat het zou worden, beide keren. Toen de baby spullen er uit gingen kregen ze een meegroei bed, dit vond ik ook ideaal. Nu hebben ze beide een hoogslaper met bureau er onder. Wel hangt nog steeds de eerste lampen in de kamers, maar daar hoor ik ze nooit over 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.