fbpx

Het nieuwe herfst/winter modeseizoen. Direct winkelen of juist niet?

Amsterdam. 14 graden Celsius. Een regenachtige dag met veel bewolking. Ik had geen betere dag kunnen uitkiezen om over het herfst/winter modeseizoen te schrijven. Vandaag is ook de eerste dag, na maanden, waarop ik voor stockings koos omdat ik blote benen echt te koud vond. Weliswaar maar 20 dernier, maar toch. Ik accepteer maar dat de herfst echt gaat beginnen. Het goede nieuws is, we kunnen ons klaarmaken voor een nieuw (mode)seizoen.

As the seasons change, so do we. May we be aware. We are shifting just like the wind. 

It’s all about the money

In de modewereld is september de belangrijkste maand van het jaar. Het is het startsein van het herfst/winter modeseizoen. De fashion magazines besteden extra pages aan trends die we dit najaar gaan zien. Ook staan er meer advertenties in de magazines. De modehuizen laten al het moois wat ze hebben aan ons zien. De verleiding is groot. So you have to stay strong.

It’s also about the environment

Voordat je naar de (online) shops rent, is het goed om eerst na te denken over jouw aankopen. Begrijp mij niet verkeerd. Ik ben dól op mode, trends en outfits creëren. De laatste jaren dwing ik mezelf om minder en bewust te kopen. Gelukkig besteedt de mode-industrie steeds meer aandacht aan duurzaamheid, vintage, recycling en upcycling. De consument is kritisch, stelt meer vragen over de oorsprong van producten, de kwaliteit en de materialen. Dat betekent dat de modehuizen met antwoorden moeten komen. Voordat je je naar de Primark haast, omdat het zo lekker goedkoop is, stel jezelf deze vraag. Wie betaalt de echte prijs?

There is no planet B.

Geniet maar met mate

Het is echt ok om van mode, kleding en shoppen te genieten. I love it! Maar doe het bewust en verantwoord. Ruim zo nu en dan jouw kast op. Wanneer ik dit doe, ontdek ik elke keer weer kledingstukken die ik vergeten ben. Bekijk de items die je al hebt hangen. Welke ga je nog dragen en welke kunnen weg. Je kan kiezen om items te doneren. Of te verkopen en ze een tweede leven te geven in de kast van iemand anders. Het kan zijn dat je een beetje uitgekeken bent op je garderobe. Ga dan op zoek naar inspiratie op Pinterest, Insta of vraag een stylist om hulp. Je zult verbaasd zijn over hoeveel ‘nieuwe outfits’ uit je bestaande garderobe gemaakt kunnen worden.

Have a plan ready before you buy. 

Ga naar mijn HERFST/WINTER TRENDS Pinterest page voor inspiratie.

Aanbevolen artikelen

12 Reacties

 1. ik ben echt een roekeloze koopster eerlijk gezegd. ik zie het en koop het en vervolgens ligt het maanden in de kast met kaartje en al eraan en dan ineens kom ik het weer tegen haah

 2. Ik koop weinig nieuw, maar combineer veel. Ik ben dol op de bohemian stijl en draag mijn zomer jurken en rokken in de herfst met een dikke trui en maillot.Ik kijk ook veel op Pinterest voor inspiratie.

 3. Ben helemaal niet voor het kopen voor mezelf moet ik eigenlijk maar eens keer gaan doen ipv voor de kinderen

 4. Ik koop zo nu en dan nieuw maar ook tweedehands. Een goede mix denk ik zo. Goed dat je hier aandacht aan besteedt.

 5. Een mooie oproep om inderdaad wel rekening te houden met het milieu als je dingen koopt.

 6. Een paar jaar terug heb ik een styliste uitgenodigd om samen mijn kast op te ruimen. Aan het einde van de dag had ik 10 ‘nieuwe’ setjes en een opgeruimde kast! Money well spend. Ik wil dat steeds nog eens doen

 7. met de corona ben ik helaas aan het kopen geslagen. niet fijn voor mijn portemonnee, mijn vriend en mijn kast, maar wel voor mij

 8. Ik denk altijd goed na voor ik iets koop. Dus geen ondoordachte aankopen hier. Wel goed om mensen er op te attenderen.

 9. Ik koop beperkt kleding. Vaak zodra ik iets nodig heb, als mijn kledingstuk te oud is geworden.

  1. Goed bezig 👊🏼

 10. Ik kom niet vaak in goedkope kledingwinkels. Maar hoe het bij elke winkel eraan toe gaat weet ik eerlijk gezegd ook niet altijd

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: