fbpx

Hier shop je de beste vintage en pre-owned kleding

Zoals jullie al weten, ben ik dol op vintage en pre-owned kleding. Op mijn Instagram zie je regelmatig outfit posts, waarin ik vintage en pre-owned kleding draag. Ik vind het leuk om een mix te dragen van designer, vintage en high street fashion. Wel moet ik toegeven dat ik de laatste jaren weinig bij de grote winkelketens koop. Mijn hunt vindt voornamelijk plaats bij (online) stores die een mix hebben van vintage en pre-owned kleding (chique woord voor tweedehands). Regelmatig krijg ik de vraag; “Waar shop je dan?” In deze post deel ik mijn favoriete online shops.

Waarom shop ik vintage en pre-owned kleding?

Wanneer je vintage kleding shopt, is de kans groot dat je een uniek kledingstuk koopt. We kunnen allemaal bij de Zara’s en de H&ms shoppen en identiek eruit zien. But what is the fun in that? Met vintage items geef je een personal touch aan jouw outfit. Hiermee ontwikkel je jouw eigen persoonlijke stijl. Daarnaast is het duurzaam wanneer je een kledingstuk koopt dat al gemaakt is. Hiermee geef je een kledingstuk een tweede leven.

Waar shop ik vintage en pre-owned kleding?

Voor Covid-19 ging ik regelmatig naar vintage- en pre-owned winkels in Amsterdam. De afgelopen maanden heb ik, zoals iedereen, voornamelijk online geshopt. Hieronder vind je mijn favoriete online shops om unieke kledingstukken te scoren.

United Wardrobe

Bij United Wardrobe vind je een goede mix van designer brands en high street kleding. Hier shop ik voornamelijk high street kleding. Je kunt op verschillende manieren zoeken en een selectie maken. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een jurk of een rok in nieuwe staat dan krijg je 10.000 hits! Genoeg keuze, lijkt me.

Vinted

Bij Vinted vind je kleding in Nederland maar ook in andere Europese landen. Naast kleding kan je bij Vinted ook tweedehands spullen kopen voor je huis. Mijn laatste aankoop bij Vinted was deze Dolce&Gabbana mantel. Amper gedragen en in nieuwe staat.

Vintage Dolce& Gabbana jas via Vinted

Vestiaire Collective

Bij Vestiare Collective vind je wereldwijd vintage en pre-owned kleding. Vestiaire gebruik ik voornamelijk wanneer ik op zoek ben naar designer items. Hier heb ik de afgelopen jaren onder andere designer bags gekocht van Gucci en Prada. Wanneer het om zulke dure items gaat, vind ik authenticiteit garantie enorm belangrijk en dat biedt Vestiaire. Wanneer je een item koopt, wordt het eerst gecheckt door hun Quality Control team. Als alles goed is, wordt het naar jou opgestuurd. Hierdoor weet je zeker dat je the real thing hebt.

Gucci Marmont via vestiaire collective

Marktplaats

Vergeet Marktplaats niet! Ik kijk altijd op Marktplaats wanneer ik iets wil kopen. Of het nu kleding is of iets anders. Dagelijks komen 2.1 miljoen gebruikers op deze website om te kopen en te verkopen! Vorig jaar heb ik boots van Acne Studios gekocht. Nooit gedragen, met originele box en dustbags. Score!

Er zijn veel meer online shops dan de bovenstaanden. Ik heb in deze post de shops genoemd waar ik het meeste en beste geslaagd ben. Mochten jullie meer opties willen dan kan ik de lijst langer maken. Just let me know.

Waar koop jij vintage en pre-owned kleding?

Aanbevolen artikelen

30 Reacties

 1. Oh je tas van Gucci zo mooi! Ik koop het via marktplaats. Maar bedankt voor je tips, daar ga ik zeker kijken! Ik houd ervan! Van mij mag je de lijst wel langer maken 😉

 2. Ik heb ook een profiel bij Vinted en er zijn inderdaad best wel wat vinted kledingstukken te vinden 🙂

 3. Ik koop mijn kleding altijd via de Engelse eBay! Dat werkt ook erg goed.

  1. Ebay bezocht ik vroeger heel veel maar de laatste jaren niet meer. Ga het weer checken.

 4. Vestiare Collective kon ik nog niet bedankt voor de tip! Alleen bij Marktplaats heb ik wel eens ooit kleding gekocht. Maar bij die andere twee nog niet. Moet toch even afwachten tot na de bevalling haha.

  1. Begrijp ik! Wanneer ben je uitgerekend?

   1. 2 december 🙂

   2. Spannend! Succes nog met de laatste weken💪🏼

 5. Leuke adresjes! Ik kijk ook wel eens in de kleerkast van mijn ouders om leuke vinted kleren terug te vinden!

  1. Dat is ook leuk zeg! Mijn moeder heeft helaas alles al weggedaan 🙁

 6. Online is leuk. Maar het echt speuren naar kringloop gelukjes blijft het aller leukste!

  1. Absoluut! Dat blijf ik het aller leukst vinden.

 7. Ik koop eigenlijk altijd nieuw. Het idee van tweedehands kleding gaat er bij mij nog niet zo heel goed in. Alhoewel het voor sommige duurdere stukken wel een hele mooie oplossing zou kunnen zijn.

  1. Heel veel kleding koop je ‘2dehands’ maar is in werkelijkheid nieuw. Zoveel kleding is ongedragen en soms zit het prijskaartje er no aan vast.

 8. Jaren terug runde ik zelf een online store met vintage kleding. Ik maakte daarna de switch naar bloggen maar ik mis het nog wel hoor. Zo leuk om afgedankte kleding een nieuwe kans te mogen geven.

  1. Wat leuk dat je dat gedaan hebt. Ik kan me voorstellen dat je dat mist.

 9. Tweedehands kleding is niet zo mijn ding. Maar ik snap wel dat mensen vintage kleding kopen, soms zitten er echt pareltjes bij.

  1. Oh jammer. Er zit ook veel kleding bij wat eigenlijk nog helemaal nieuw is. Een miskoop bijv, die kan jij dan overnemen. Zo krijgt een kledingstuk een 2e leven😁

 10. Leuk artikel! United wardrobe en vinted die ik ken ik wel! Ik heb wel eens schoenen verkocht op UW.

  1. Dank je wel Lynn! Ik verkoop ook via Vinted en UW.

 11. Ik heb tot nu toe nog niet echt tweedehands gekocht. Ik koop nooit heel veel kleding. Wel eens via een Instagram stories sale.

  1. Ik heb nog niet eerder via IG stories iets gekocht. Beviel dat?

 12. Ik heb eigenlijk nog nooit vintage kleding gekocht. Wel allemaal andere Tweedehands en TweedeKans artikelen. Leuke blog!

 13. ik koop nooit via marktplaats, vind het zo iets irritants haha sorry UW zitten mijn dochters wel op maar verder koop ik alles in de winkel

 14. Leuk om te lezen. Ik koop mijn kleding in de winkels.

 15. Lindaschrijfthetop

  Ik heb eigenlijk nooit tweede hands kleding aan. Online shoppen doe ik soms. Liever zie ik het live

 16. Ik houd van vintage! Maar in veel winkels vind ik het nog best duur. Daarom koop ik het liefst via de Engelse eBay.

  1. Dat is een goede tip!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: