fbpx

Wij spraken Meryem over haar liefde voor vintage fashion

Bij MAMA-ISH zijn we nieuwsgierig naar hoe de stijl van vrouwen veranderd is, nadat ze mama zijn geworden. Deze maand spraken we Meryem, oprichter van Forzafit Wellness en beautylooksmeryem.

Wie ben jij?

Hi allemaal, ik ben Meryem Hammiche, 33 jaar oud. Geboren en getogen in Den Haag. Ik heb maatschappelijk werk en dienstverlening gestudeerd. Na mijn studie heb ik werkervaring opgedaan op het gebied van social work. Maar mijn passie lag ergens anders. 

Wat voor werk doe je?

Momenteel ben ik werkzaam bij Forza Fit Health center als assistant manager. Daarnaast ben ik trotse oprichter van Forzafit Wellness en beautylooksmeryem. Met beautylooksbymeryem is het mijn missie om vrouwen te begeleiden in hun identiteitsontwikkeling en deze middels mode tot uiting te brengen. Ik shop voor klanten die weinig of geen zin hebben om te shoppen of voor klanten die het lastig vinden om de juiste kledingstijl te bepalen. Daarnaast werk ik als projectmedewerker bij advies- en projectbureau Yann. Ook ben ik op dit moment bezig met het schrijven van mijn eigen boek. 

Hoeveel kinderen heb je? 

Ik ben moeder van 2 hele lieve mooie meiden 5 jaar en 11 jaar. Het zijn twee totaal verschillende meiden maar ze zijn super lief en leuk met elkaar. 

Beschrijf jouw kledingstijl?

Mijn kledingstijl is gewaagd, comfort maar heel vrouwelijk. Ik vind het heerlijk om stoer met vrouwelijk te combineren. 

Hoe heb jij jouw persoonlijke stijl gevonden? Heb je een signature look

Mijn persoonlijke stijl is altijd heel erg divers geweest. Ik kleed mij altijd naar mijn gevoel. Ook heb ik een grote liefde voor vintage kleding en combineer het graag met de mode van nu. Ik zie het als een samensmelting. Ik denk dat een combinatie van vintage en nieuw mijn signature look is. Dit is wat mensen vaak van mij herkennen.

Ben jij je anders gaan kleden nadat je mama werd?

Nadat ik mama werd, werd ik erg onzeker over mijn lichaam omdat er zoveel was veranderd. Het was niet alleen lichamelijk maar ook mentaal. Door te sporten en momenten voor mezelf te creëren, ben ik mezelf gaan herontdekken. Daardoor is mijn kledingstijl deels veranderd. Het moet lekker zitten én vrouwelijk eruit zien. Ik geef veel aandacht aan mooi goedzittende lingerie. Daardoor voel ik me ontzettend vrouwelijk. Ook ben ik een grote fan van mooie sneakers en boots! Als ik een meeting heb dan vind ik het heerlijk om laarzen te combineren met een leuk oversized jurkje. En niet te vergeten mooi gekleurde lippen.

Laat je jouw stijl ook doorschemeren op de outfits van je kind?

Ik geef ze de ruimte om zelf te kiezen zodat ze een eigen smaak leren creëren. Mijn jongste dochter van 5 jaar heeft een eigen smaak als het gaat om kleding. Zij vindt het fantatisch om kleur te dragen. Mijn dochter van 11 jaar, kiest haar eigen kleding zelf uit. Zij heeft een eigen stijl ontwikkeld en weet goed wat ze wil. Zo nu en dan shopt ze in mijn kledingkast.

Wat wil jij op het gebied van fashion meegeven aan je kind?

Wat ik wil meegeven is dat ze vooral moeten aantrekken wat hen een goed gevoel geeft. Niet meegaan met de menigte maar eigen personal touch geven aan hun kleding. Kleding is gebaseerd op persoonlijke smaak en gevoel, vind ik.

Wie is jouw stijlicoon en waarom?

Ik heb niet echt een stijlicoon en laat me graag door meerdere stijlen inspireren. Door naar verschillende stijlen te kijken, creëer ik mijn eigen stijl.  Als ik iemand moet opnoemen dan is het Fatima Essasah. Ik hou van haar kleurrijke en gedurfde stijl maar tegelijkertijd wel vrouwelijk en sierlijk. 

Welke mama moeten we hierna interviewen?

Daisy von Dutch. Zij is een fashion, business and lifestyle photographer. 

Volg Meryem Hammiche via haar socials

Beautylooksbymeryem

Forzafitwellness

Aanbevolen artikelen

26 Reacties

 1. Ik draag wat past en vind het aanbod vaak teleurstellen, ik draag maat 48/50 en ik ben ook geen 25 meer dus sommige kleding als 50+ vind ik echt niet meer kunnen, te kort, te strak. Daardoor blijft mijn kleding vrij basic, jeans, shirt, vest. Reden voor mij om te willen afvallen. Met kleine stappen, kom er wel.

  1. Dat is idd een uitdaging. Ik vind dat er sowieso meer mode moet komen voor verschillende body shapes. We zien er niet allemaal hetzelfde uit, right?!

 2. Ik benme niet anders gaan kleden sinds ik moeder ben.

 3. Wat een leuk interview om te lezen en wat een prachtige foto’s allemaal!

 4. Fijn dat Meryem zo lekker in haar vel zit en dit ook kan verwoorden in haar kleding.

 5. Ze heeft een heel leuke stijl! Vooral de eerste outfit vind ik zeer mooi geslaagd!

 6. Ik vind de foto met die lange jas en hoed meteen al mooi! Een bijzondere en beetje dramatische uitstraling!

 7. Is Forza Fit een fitness school? Wat moet ik me er bij voorstellen?

  1. Een combi van fitness én wellness

 8. Leuk om haar zo te leren kennen. Ik ben wel meer comfortabele kleding gaan dragen sinds ik mama ben. Ik moet mijn eigen stijl weer opnieuw hervinden.

 9. Tegenwoordig zijn er velen die naar Vintage mode grijpen das best wel leuk soms om die mode nog eens terug te zien komen van jaren terug 🙂

 10. het lijkt wel of een vintage bom is los gebarsten 😀 en alleen maar in de positieve zin, en tegenwoordig kan je alles aan doen want niemand die er raar van op kijkt

  1. Heerlijk hé! Gewoon lekker jezelf zijn👏🏼

 11. leuk om zo eens iemand te leren kennen. het enige wat ik aangepast heb is dat ik sinds ik mama ben meer op sneakers loop dan op hakken.

  1. Me too!! Ik draag ook vaker sneakers of flats. Daarvoor altijd in heels 😊

 12. Wat mooi om te lezen. Super stoere outfits ook, je bent een prachtig mens!

  1. Dank je wel🦋❤️

 13. Oe, die laatste look vond ik echt te gek! Mag ik vragen waar het van is?

  1. Ja, die look is prachtig! Kan je aan Meryem vragen! Onderaan het interview staan haar socials😉

 14. Ik ben gek op interviews. Ik wil meer. Kun je Serena niet interviewen?

  1. Wat leuk om te lezen! Wie is Serena?

 15. Leuk interview met Meryem en vooral de foto’s versterken de tekst heel goed.

 16. Wat een leuk interview en de outfits op de foto’s vind ik echt helemaal geweldig

 17. Hoi allemaal,

  Ik lees nu pas de reactie . Maar wat lief allemaal jullie lieve mooie reacties.

  Enorm gewaardeerd 🦋❤️

  Dank jullie wel

  Liefst Meryem

 18. Super lief 🥰

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: