fbpx

In 2020 wilde ik bewuster leven en meer genieten dan ooit! Is dat gelukt?

Precies een jaar geleden schreef ik een blogpost over mijn voornemens voor 2020. Ik wilde bewuster leven en meer genieten. Zoals iedereen had ik wel over Covid-19 gehoord, maar op dat moment leek het ver van mijn bed show. Little did I know. Is het ondanks alles toch gelukt om in 2020 bewuster te leven en meer te genieten dan ooit?

De wet van de aantrekkingskracht

Vorig jaar durfde ik mijn wensen hardop uit te spreken en te delen op mijn blog. Ik voelde aan alles dat in 2020 een aantal dromen uit konden komen. Ik geloof namelijk in de wet van de aantrekkingskracht. Ik ging mijn dromen visualiseren en hoopte dat het universum haar werk ging doen.

Goed voor mezelf zorgen

Goed voor mezelf blijven zorgen, is elk jaar een voornemen. Voor veel mensen is dit wellicht vanzelfsprekend. Voordat ik moeder werd, was dit ook voor mij het geval. Het moederschap is prachtig. Maar ook intens en het vraagt veel van je waardoor je jezelf kan vergeten. Daarom is het extra belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen nadat je mama bent geworden. Tijdens de lockdown ben ik meer gaan bewegen. Buiten hardlopen en wandelen waren op een gegeven moment de enige dingen die we buitenshuis konden doen. Hierdoor bleef ik wel lekker in mijn vel zitten. Tijdens yoga (thuis) en buiten wandelen kreeg ik rust wanneer ik het nodig had.

Toch op vakantie naar Frankrijk

Begin vorig jaar wilde ik liever in Europa reizen, in plaats van een verre reis maken. Ik ben dol op verre bestemmingen maar ik wilde graag meer van Europa ontdekken. Afgelopen jaar werd ik 40 jaar en wilde ik mijn verjaardag samen met mijn gezin vieren in Sevilla. Dit ging helaas niet door. Wel zijn we tijdens de zomervakantie naar Frankrijk geweest. Ik weet dat veel mensen thuis zijn gebleven en daarom ben ik ontzettend dankbaar dat wij dit konden doen met onze kinderen.

Een nieuwe uitdaging naast bloggen

In de post van vorig jaar vertelde ik ook dat door het bloggen een aantal deuren open gingen. Ik kreeg een toffe job aangeboden en zou begin april aan de slag gaan. Ik hoorde op vrijdagmiddag dat ik de baan had en op zondag kondigde Mark Rutte de lockdown aan. Helaas is deze baan daardoor niet doorgegaan en daar heb ik behoorlijk van gebaald. Ik besef goed dat in 2020 voor veel mensen een aantal wensen niet door zijn gegaan. Daarom hoop ik dat 2021 een beter jaar wordt voor ons allemaal waarin onze dromen toch uitkomen.

Hoe was 2020 voor jou?

Aanbevolen artikelen

42 Reacties

 1. Das best een domper als je baan niet door gaat door die stomme Corona 😮

 2. Dat is toch wel flink balen dat je job door Corona niet is doorgegaan.
  Hopelijk heeft de wet van de aantrekkingskracht zijn werk wel gedaan op andere fronten?
  Voor mij was het een vrij rustig jaar. Een hoop dingen gingen ook hier niet door. Ik kreeg wel de kans om van een blessure te genezen. En kon mij veel meer bezighouden met mijn hobby’s op het water.

  1. Wat fijn dat je blessure genezen is! 😁 Gezondheid is het allerbelangrijkste!

 3. Wat vervelend dat je baan niet doorging zeg! Dat lijkt me echt wel een flinke tegenvaller.

 4. Wat een jaar is het geweest he. Ik denk dat iedereen er hele andere verwachtingen van had. Ik hoop echt voor iedereen dat 2021 een veel beter jaar wordt.

 5. 2020 was voor mij goed. Ik heb een vast contract gekregen en vooral in dat jaar heel blij mee! Gewoon normaal nog kunnen werken, ik ben ook nog op vakantie geweest. Hoop wel dat dit jaar beter word

  1. Gefeliciteerd met je vaste contract!🎉

 6. hoe shit is dat van je baan zeg 🙁 maar schouders eronder en door meis

  1. Dank je! Ga ik doen💪🏼

 7. Ik heb in 2020 een vooruitgang gemaakt met mijn persoonlijke ontwikkeling. Erg blij mee.

 8. 2020 was een jaar, waarbij ik minder kon werken. Teleurstellend wil ik het net niet noemen. Mijn vakantie naar Ibiza, waar ik met mijn Thomashuis zou heen gaan, ging in Juni vorig jaar helaas niet door.

  1. Jammer!! Ik ben dol op Ibiza! Hopelijk gaat het dit jaar wel door!

 9. Ah wat jammer dat die baan niet is doorgegaan. Hebben ze een plekje voor je als dit gedoe over is?

  1. Ik geloof het wel! Afwachten tot wanneer deze pandemie gaat duren🤷🏽‍♀️

 10. Wat jammer dat die nieuwe baan niet doorging zeg. En de wet van aantrekkingskracht geloof ik ook wel in 😉

  1. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼

 11. Wat goed dat toch veel van je dromen zijn uitgekomen. Ik geloof ook in de wet van aantrekkingskracht, ik blog er zelfs over, en ik heb voor dit jaar ook mijn dromen helder gemaakt. Veel succes met je verdere dromen en dat ze uitlogen komen.

 12. Dat is flink balen zeg. Ik kan me voorstellen dat je daar even van slag van bent.

 13. Vervelend dat je die baan aan je neus voorbij zag gaan. Hopelijk krijg je in 2021 nieuwe kansen. Als ik die foto van Parijs zie, krijg ik wel weer heel veel zin in reizen. Maar eigenlijk was het jaar 2020 voor mij zo slecht nog niet. Ik ben gelukkig met het leven wat ik nu heb en dat is ook wel eens goed om te beseffen!

  1. Helemaal mee eens! Dankbaar zijn is super belangrijk😇

 14. Wat balen dat de job niet doorging… Hopelijk gaat het in 2021 allemaal langzaam weer beter.

 15. dat is balen als je baan niet doorgaat, ook al kan je daar helemaal niks aan doen.

 16. Balen van de baan , maar ik zeg nu 2021 ga ervoor. Mij s het trouwens gelukt meer van het leven te genieten en meer bewuster te lezen en dat voelt goed

  1. Wat gaaf!! Goed om te horen😁

 17. MIjn jaar was heftig, aangezien ik in de zorg werk

  1. Dat begrijp ik! Succes nog💪🏼

 18. Balen ik heb hetzelfde meegemaakt. Een dag van te voren alle papierwerk ingevuld en ingeleverd en toen kwam Rutte. Contract afgepakt. Heb wel op schrift staan dat ik na Corona terug mag.

  1. Jij ook! Wat fijn dat je na Corona terug mag. Volhouden nog💪🏼

 19. ach weet je : elk jaar kent haar uitdagingen, wat bijzonder is,is dat we nu met z’n allen dezelfde hebben

 20. Grappig, wij waren in de zomer van 2020 ook precies op die plek in Parijs, Frankrijk, dé hotpot plek om mooi Eiffeltoren kiekjes te maken die instagram waardig zijn 😉

 21. Ik heb precies hetzelfde meegemaakt. Ik had alles al ondertekend. Contact rond en toen kondigde Rutte aan geen kantoor meer. Mijn contact is afgepakt helaas. Laten we hopen dat het dit jaar beter wordt.

 22. Wat kak van die baan! Nu maar hopen dat dit jaar toch ten minste 3x zo goed wordt.. Het kan in ieder geval bijna niet slechter, haha!

 23. Superjammer van je baan. Voor mij was 2020 niet echt slecht eigenlijk maar mijn hart breekt wel voor mijn 2 oudere kids. Net klaar met school, uitkijkend naar een eerste zomervakantie alleen, een eerste studiejaar, een leuke bijbaan en alles werd geannuleerd of uitgesteld. Ik vind het hele corona gedoe voor iedereen lastig maar voor de jeugd toch altijd net ietsjes erger. Deze tijd krijgen ze niet terug. En dan denk ik, Fred niet zeuren, zo slecht heb jij het nog niet.

  1. Klopt! Ik vind het voor de jeugd/ jong volwassenen extra zwaar. Voor mijn jonge kids gaat het meeste gewoon door. En wij zijn de volwassenen en ‘handelen’ het wel.

 24. Mijn 2020 was prima nier heel bijzonder maar gewoon ok 🙂

  1. Niet bijzonder😲😅

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: