fbpx

Jouw kinderen op de mooiste manieren vastleggen

cheerful asian ballerinas taking selfie in ballet studio

Cliché, maar wel waar: voor je het weet zijn je kinderen groot. Daarom kiezen veel ouders ervoor om zoveel mogelijk van hun kinderen vast te leggen. Je kunt er voor kiezen om een dure camera aan te schaffen, maar hedendaagse smartphones zijn vaak voorzien van hoge megapixel camera’s die lang niet altijd onderdoen voor een professionele camera. In dit artikel deel ik de belangrijkste tips om jouw kinderen op de mooiste manieren te kunnen vastleggen. Lees je mee?

Video-compilaties

Wat is er nou leuker dan bewegend beeld. Om professioneel te filmen met je smartphone, zijn er een aantal handige tips om rekening mee te houden. Houd je telefoon horizontaal, niet verticaal. Tenzij je specifiek voor een app schiet die dat vraagt. De schermen waarop je het filmpje bekijkt, zijn ook vaak horizontaal. Denk bijvoorbeeld aan je computer, maar ook je televisie. Je voorkomt hiermee dat er van die gekke zwarte balken in beeld komen. Gebruik de camera op de achterkant van je smartphone. Die is vele malen beter. En, kijk ook of de lens schoon is! 
In de App Store en Google Play Store zijn er ontzettend veel verschillende videobewerking-apps te downloaden. En het leuke is: ze zijn meestal gratis. Een bekende videobewerking-app is Imovie. Deze app maakt het mogelijk om video’s te bewerken als een pro. Het is een app ontworpen door Apple en daarom alleen beschikbaar voor iPhone gebruikers. Alternatieven voor Android toestellen zijn Magisto, Quick en Kinemaster. Deze apps zijn gratis te downloaden in Google Play.  

joyful asian ballerinas taking selfie on smartphone in studio

Zorg voor scherpe foto’s

Niks is vervelender dan een onscherpe foto. De oorzaak van een onscherpe foto is meestal doordat je je smartphone niet stil genoeg houdt of omdat er weinig licht is. Meer licht zorgt dus voor scherpere foto’s en een veel beter resultaat. Probeer daarom een plek te zoeken met meer licht. Ga eens een foto maken bij het raam of onder een lamp. Je zult al snel zien dat dit een enorme verbetering is. Daarnaast doet het ook deugd om de zelfontspanner te gebruiken, zodat de camera meer tijd krijgt om scherp te worden. Wil je ook graag een foto maken samen met je dochter en/of zoon? Dan kun je altijd nog een statief aanschaffen. Stabiliteit is namelijk zeer belangrijk voor een goede foto. Als je geen statief hebt, dan kun je ook beide handen gebruiken voor een scherpe foto. Of je gebruikt een trap, stoel of tafel om de telefoon op te laten leunen. Zo zal de smartphone minder bewegen met als resultaat mooiere foto’s.  

Bescherm je telefoon

Als je deze trucs eenmaal onder de knie hebt, is het wel belangrijk dat jouw telefoon in perfecte staat blijft. Een smartphone blijft een kwetsbaar apparaat. Zo kan de behuizing van je telefoon na een val een paar lelijke deuken of krassen hebben. Ook kan het touchscreen beschermd raken. In het ergste geval is jouw smartphone zelfs niet meer te repareren. Er wordt daarom altijd geadviseerd om een smartphone te gebruiken in combinatie met een telefoonhoesje. Je kunt bij verschillende online winkels telefoonhoesjes vinden: van hoesjes iPhone 12 tot Huawei cases. Er is voor elk toestel wel een geschikt smartphonehoesje te vinden. Succes!  

Dit artikel is een advertorial.Aanbevolen artikelen

16 Reacties

 1. Een goed genomen foto heb je jarenlang plezier van.

 2. Toen ik jonger was maakte mijn vader altijd foto’s. We hebben albums vol. Heerlijk om zo af en toe terug te kijken

 3. Wat een handige tip
  Mijn kids werken altijd met apps voor video’ s en foto’ s

 4. Er zijn tegenwoordig heel wat apps om uit te kiezen. Soms zie je door de bomen het bos niet meer.
  Hier hebben we zelfs nog videobandjes van kleine uk. Heel leuk om terug te kijken, want inderdaad, kleintjes worden veel te snel groot.

 5. Tegenwoordig gaat het makkelijker foto’s maken vroeger was het lastiger. Mooi geschreven.

 6. Wat een fijne tips, dankjewel voor het delen!

 7. Mijn ouders hebben mijn hele leven vast gelegt op foto’s. Zo leuk om terug te zien

  1. Wat leuk!! Ik heb te weinig foto’s van mijn kindertijd 😏

 8. Goede tips. Tegenwoordig maken we zoveel meer foto’s dan vroeger. Ik kijk heel graag oude fotoboeken weer terug maar ik kijk juist weer niet zo snel digitale foto’s terug op een computer of mobiel.

  1. Klopt. Ik ook niet. Eigenlijk moet ik meer fotoboeken gaan maken.

 9. Ik heb niet veel met video. Maar mijn kids zijn heel handig met apps en bewerken

  1. Kids zijn zo handig 😊

 10. Wat een goede tip! Het belangrijkste print je foto’s of maak een back up ik ben alle foto’s van mijn eerste vakantie met mijn zoontje naar tunesie verloren door een computer crash

  1. Dat is balen zeg! ☹️

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: