fbpx

Voor Dounia ging gemak voor. Dat is nu wel anders.

Jarenlang gaf Dounia weinig om haar persoonlijke stijl en ging gemak voor. Als mama met jonge kinderen moest kleding vooral comfortabel zijn. Nu de kinderen groot zijn, is dat wel veranderd.

Wie ben jij?

Ik ben Dounia Maakor en 35 jaar oud. Ik werk als Corporate Recruiter bij een IT bedrijf. Daarnaast ben ik actief op social media, waarbij ik podcasts maak en schrijf over carrière en persoonlijke ontwikkeling. Ook run ik sinds kort een eigen onderneming in de film- en fotografie branche. 

kledingstijl

Hoeveel kinderen heb je? 

Ik heb 2 kids. Een zoon van 11 en een dochter van 8.

Beschrijf jouw kledingstijl?

Sinds 2 jaar vind ik het heel leuk om er meer aandacht te besteden aan mijn kledingstijl. Ik experimenteer met verschillende stijlen. Wanneer ik naar kantoor ga, draag ik een leuke office look. Maar ik houd er ook van om regelmatig streetwear te dragen. Stoere sneakers, een sweater en jeans. Ook een mix van klassiek en casual vind ik leuk. Hier speel ik nog weleens mee. Echt een signature stijl heb ik nog niet. Die moet ik nog vinden, but I’m getting there. 

Gemak ging voor. Ik droeg standaard een simpele trui, jeans en gympen of laarzen.

Ben jij je anders gaan kleden nadat je mama werd?

Jazeker. Gemak ging voor. Ik droeg standaard een simpele trui, jeans en gympen of laarzen. Nu de kids wat ouder zijn, is dat veranderd. 

Laat je je stijl ook doorschemeren op de outfits van je kind?

Zeker. Ik heb mijn dochter zelfs een beetje tijgerprint fan gemaakt. Stiekem houd ik van dit printje en nu zij ook! We matchen niet bewust onze outfits, maar soms betrappen we ons erop dat we hetzelfde stijltje dragen. Zo had ik laatst een stoere bikerjack gekocht en onbewust ook voor haar eentje gekocht. Mijn dochter lijkt al veel op mij en als we die allebei aanhebben, maken mensen op straat weleens een leuke opmerking. Dat ze een mini variant is van mij. 

Wat wil jij op het gebied van fashion meegeven aan je kind?

Dat het niet uitmaakt wat een ander vindt of denkt van wat je aanhebt. Als jij je daar gelukkig bij voelt, is dat het belangrijkste. 

Wie is jouw stijlicoon?

Om heel eerlijk te zijn heb ik die niet. Ik laat me door allerlei invloeden en mensen inspireren. Ik vind het wel leuk om designers te zien die Marokkaanse invloeden verwerken in hun kleding. Soms struin ik het web af (Instagram of Pinterest) om wat inspiratie op te doen. 

persoonlijke stijl

Welke mama moeten we hierna interviewen?

Feride Tosun! Zij is beter bekend als Lawyer Tosun. Deze vrouw is zo krachtig in wat ze doet en wat ze uitstraalt. Ze is advocate, mama en heeft een hele mooie stijl, vind ik. 

Volg Dounia

Instagram

NESHH AGENCY

Podcasts:        #geenfilters (Spotify en SoundCloud)

Clubhouse:      itisdounia

Aanbevolen artikelen

30 Reacties

 1. Amina - Imfeelinggood.nl

  Geweldige blogs over de fashion stijl van vrouwen en hoe die veranderd is, love it. Ik vind haar stijl heel tof en ook leuk om te lezen hoe ze het tijgerprintje ‘doorgeeft’ aan haar dochter. Wat ik ook dacht toen ik dit las: IS DEZE VROUW MOEDER VAN EEN ZOON VAN 11?!!” Well done babe! 😍

 2. Ik denk zeker dat het kind op de eerste plaats staat. En daarna jezelf. Maar dat hoeft niet te betekenen dat je er minder leuk uitzier.

 3. Ik ben steeds meer voor comfort gegaan, en vind het nu heel lastig om weer terug te gaan. Ik ben er nu zo aan gewend geraakt dat ik eigenlijk niet meer weg kan van de Birkenstocks en Uggs…

 4. Wat leuk om te lezen en zo herkenbaar, ik dacht de eerste jaren met kinderen echt niet aan wat ik zelf aantrok of hoe mijn haar zat, dat is nu wel heel anders 🙂

 5. Ik draag het liefst comfortabele kleding, maar houd wel rekening met werk. Ik houd van kleding, maar veel grote maten kleding staat me niet. Een beetje een grote zak waar je geen figuur meer in hebt, niet handig voor een peerfiguur.

 6. Leuk ook om te experimenteren met verschillende stijlen. Dat doet mijn jongste dochter ook. Mijn kun je daarentegen uittekenen in altijd dezelfde stijl…

 7. Wat een prachtige foto bij de kerk. love it!

 8. Mooi stijl heb je! Leuk dat je dochter van dezelfde kleding houd als jij

 9. Wat fijn om te lezen. Denk als je eenmaal moeder zij dat je ook anders ga kleren.

 10. ook voor ik kinderen had koos ik 9 van de 10 keer voor comfort. Mode heeft me eigenlijk nooit echt kunnen boeien. Als uiting van een periode wel, maar niet in de zin van hoe-kleed-ik -me modieus

 11. Ik hou het al jaren bij spijkerbroeken met een jasje of vestje met een shirt voor naar kantoor. Echt met mode ben ik niet bezig, ik draag vooral kleding waar ik mijzelf prettig in voel.

 12. Comfort is perfect voor thuis. Als ik naar mijn werk ga of uit dan wil ik mijzelf zijn in een stijlvolle outfit en niet een mama die op pad is die voor gemakzucht kiest.

 13. Wat een leuke blog
  Heb geen kinderen
  Kleding van mijzelf in huis graag conformtabel
  Naar kantoor gekleed

 14. Wat een leuke vragen! De outfits op de foto zien er goed uit

 15. Wat een leuk blog om te lezen over Dounia. Wanneer je kinderen krijgt cijfer je jezelf vaak sneller weg. En eenvoudige kleding is dan net effe wat sneller bij elkaar gezocht. Goed dat je er voor kiest om je weer fashionable te kleden. Er is ook zoveel leuks!! Je kids zullen vast en zeker trots zijn op een knappe hippe moeder zoals jij 🙂

 16. nu we bijna een jaar thuiswerken merk ik dat tegenwoordig de kleding vooral makkelijk is. Joggingbroek, lekkere slobbertrui. Gemak boven alles op je thuiswerkplek. Maar als ik dan een keertje weg ga, dan lekker wat leuks aandoen.

 17. Leuke kledingstijl! Ik kies zelf 9 van de 10 keer voor comfort. Trui, jeans en allstars. Sinds de lockdown is de spijkerbroek vervangen door een joggingbroek haha.

   1. Herkenbaar ja, kiezen voor comfortabel met jonge kinderen. Leuke stijl heeft ze!

   2. Vind ik ook!😍

 18. Jasmina Gajadhar Borgeld

  Knappe mama zeg!

 19. Wat een leuke interview. Wat goed om te lezen dat ze advocate en mama is.

 20. Ik denk dat veel mama’s veranderen naar een meer comfortabele stijl als ze jonge kinderen hebben 🙂

 21. Wat een leuke foto’s en ik vind het heel herkenbaar dat ze meer voor gemak koos toen ze mama werd

 22. Wat een ontzettend leuk interview om te lezen! Ik kies ook vaker voor gemak dan iets stijlvols.

 23. gemak ging eigenlijk al voor, voor ik kinderen kreeg moet ik bekennen. Ik ben nooit zo van wie mooi wil zijn moet pijn leiden…in feite ben ik vreselijk gemakzuchtig 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: