fbpx

Mijn kledingkast opruimen is een ware reality check

kledingkast

Sinds 1 januari 2021 doe ik mee met the no buy challenge. Ik koop van 1 januari tot 1 juli 2021 geen kleding. Ook niet tweedehands of vintage. Tijdens de eerste maand van deze challenge heb ik mijn kledingkast opgeruimd en mijn kleding geteld. Dit was een ware reality check.

kledingkast

Mijn kledingkast opruimen

In januari stond mijn kledingkast opruimen centraal. Tijdens het opruimen, besloot ik om het aantal kledingstukken te tellen. Ik had dit nooit eerder gedaan. Dat ik genoeg kleding had, wist ik zeker. Maar hoeveel kledingstukken heb ik daadwerkelijk in mijn kast?

De inhoud van mijn kledingkast

Daar gaan we dan. Ik heb in totaal 290 kledingstukken in mijn kast waaronder schoenen, tassen en accessoires. DAT IS ECHT VEEL! Toen dit aantal tot mij doordrong, vroeg ik mezelf het volgende af. Hoe komt het dat ik het gevoel heb dat ik niet veel kleding heb?! Waar komt dit gevoel vandaan? En hoe raak ik het kwijt? Dit zijn interessante vragen die ik de komende tijd ga onderzoeken. It’s time for some soul searching.

 Truien                                             21
Tops (lange & korte mouw)          29
Hemdjes                                           6
Blouses                                             14
Gilet/spencer                                   2
Broeken (incl. leggings)                17
Rokken                                             15
Shorts                                               2
Winterjassen                                  6
Zomerjassen/blazers                     20
Jurken                                               25
Jumpsuits                                         1
Tassen                                               20
Winterschoenen (hele jaar)         16
Zomerschoenen (incl. Slippers)  19
Sjaals                                                 10
Handschoenen                                3
Riemen                                              8
BH                                                      10
Onderbroeken                                 21
Pyama’s                                            6
Badjas                                               2
Bikini’s/badpakken 7

Het is tijd om creatief te zijn met mijn kleding

Steeds vaker lees ik over how to shop your own closet maar dat vind ik, eerlijk gezegd, wel lastig om te doen. Hoe doe je dat en waar haal je inspiratie vandaan? In de komende maand wil ik ontdekken hoe ik nieuwe, creatieve outfits kan maken met de kleding die ik al heb. Ik merk dat ik vaak dezelfde kledingstukken draag. Helemaal nu we met z’n allen zoveel thuis zitten. Dus ik weet dat ik niet het maximale uit mijn kledingkast haal. Dat wil ik de komende maanden wel gaan doen! De volgende keer deel ik weer mijn ervaringen over de maand februari.

Heb jij weleens je kleding geteld? Wat was je reactie? Tell me!

Wil je mijn no buy challenge journey niet missen? Volg mij dan via mijn blog en socials!

Aanbevolen artikelen

35 Reacties

 1. Daar zeg je me wat… Ik weet niet of ik dat goed durf, alles tellen. Ik vond jouw lijstje wel superleuk om te lezen.

 2. Wat een goed stuk Bouch! En wat een eye-opener. Less is more en ik ben benieuwd naar je journey! 😍

  1. Less is more…maar ik ben er nog niet🙈

 3. Ik ruim m’n kledingkast met regelmaat uit, maar heb de kledingstukken nog nooit geteld. Ga ik onthouden voor de volgende keer.

 4. Nog nooit kleding getest eigenlijk. Wel onlangs de boel lichtelijk uitgeruimd.
  Wat ik wel al jaren doe, ik koop veel basis kleding die ik op verschillende manieren kan combineren en zo ook langer kan dragen. een soort van basis-garderobe dus…

  1. Een soort van capsule wardrobe. Klinkt fantastisch maar ik weet niet zeker of het helemaal bij mij past 😅

 5. Haha eigenlijk zou ik ook eens moeten gaan tellen, maar weet niet of ik dat durf haha. Je hebt ook zo’n app waar je je kledingkast mee kunt digitaliseren, dat lijkt me ook erg tof!

  1. Ja dat lijkt me ook leuk!! Ik vond het tellen echt confronterend 🙈

 6. Ja ik had ze geteld. Ik had er zoveel. Ik ben verslaafd aan mijn vaste kleding. Zelfs als ze scheuren dan maak ik ze opnieuw. Alleen als ze echt klein worden dan moeten ze weg of inkrimpen in de was.
  Ik heb echt super veel kleding. Maar ik koop niet al te veel meer nu. Heb genoeg. Mooie blog.

  1. Dankjewel! Ik koop ook al jaren bewust maar daarvoor niet. Ben nu dingen echt aan het veranderen🙏🏼

 7. Ik heb veel te veel overhemden, stuk of 30

 8. Ik heb weinig kleding, drie broeken, 2 paar schoenen (hele jaar), 3 paar schoenen (zomer), 1 tas en ga zo door. Ik heb in de loop der jaren leren sorteren en minimaliseren. Jouw kledingkast klinkt meer als die van mijn dochter die ook vindt dat ze niet genoeg kleding heeft 🙂

  1. I know! Ik moet ook minimaliseren 😅

 9. Dat is iets dat ik nog nooit gedaan heb, mijn kledingstukken tellen – ik heb er in elk geval een pak minder vermoed ik

 10. Nooit mijn kleding geteld maar ik heb echt amper schoenen, broeken en bikinis.

  Denk dat ik 4 spijkerbroeken heb in totaal bijvoorbeeld 🤣

  1. Heerlijk overzichtelijk 💪🏼

 11. Alles tellen doe ik maar niet hahaha. Wel ruim ik regelmatig op, oude kledingstukken gaan de deur uit.

 12. Jasmina Gajadhar Borgeld

  Omg ik ben echt jaloers op je kledingkast..ik ben overigens ook niet zo opgeruimd en geordend als jij hoor..wat ziet het er prachtig uit

  1. Super lief!! Ik probeer het bij te houden want zo blijft het overzichtelijk😊

 13. Man H. alleen al heeft zo’n 128 overhemden (maar ok, wat hebben ze nu verder. Veel minder keuzes dan wij). Ik durf niet te tellen. Nou ja, alleen al aan lingerie kom ik denk ik aan zo’n 50/60 slipjes (van boxer tot string tot heupbroekjes) en zo’n 25 bh’s? Dan ook nog body’s en hemdjes. Kuch. Je leest. Misschien zou ik eens moeten tellen. Want deze aantallen waren – schaam – ná het opruimen. De rest moet en wil ik echt aanpakken, maar de tijd ontbreekt mij…

  1. Zo herkenbaar! Ik vond het ook echt spannend om te vertellen hoeveel ik heb. En aan de reacties te zien, is het ook veel🙈. Wat ik al wist 🙃

 14. Ik moet hier denk ik een voorbeeld aan nemen. Heb echt te veel kleding

 15. Ik zou eigenlijk ook eens mijn kleding onder handen moeten nemen. vrees dat er ook veel te veel in hangt/ligt en niet gedragen wordt

 16. Ik heb nooit mijn kleding geteld. Ooit wel eens al mijn lipsticks geteld. Grote spijt van, ik schrok van de hoeveelheid.

 17. Afgelopen herfst heb ik mijn kledingkast opgeruimd. Ik bleek 43(!) tshirts te hebben, haha!

  1. Wow! Dat is veel🙊😅

 18. Wow wat knap van je!! Ik zou dat niet kunnen, heb laatst wel heel mn kast uitgedund, heb nu nog meer als 200 stukken op Vinted, oeps haha! En heb al heel wat verkocht

  1. Vinted is echt he gek! Ik verkoop ook veel online.

 19. Ik heb heel veel kledingstukken. Vooral veel topjes en t-shirts. Maar je moet ook wat hebben om uit te kiezen.

  1. Dat klopt maar ik vind dat ik echt te veel heb🤭

 20. Wow wat een hoop kleding heb jij!!!
  Misschien moeten we eens komen shoppen bij jou haha.
  Nee, zelf nog nooit mijn kledingkast geteld. Ik weet wel dat ik een heel stuk minder heb dan jij hierboven vermeld hebt haha. Combineren en nog eens combineren zodat het lijkt alsof je iedere dag iets anders aan hebt.
  Leuk blog heb je!!

  1. Haha, je kunt idd bij mij shoppen😳Ik vond het ook shocking🙊en ga voorlopig niks kopen😅

 21. Ik heb mijn kleding nog nooit geteld! Ik weet wel dat ik veel truien en vesten heb. Schoenen valt dan weer reuze mee. Al heb ik die ook nog genoeg. En toch draag ik vaak het zelfde

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: