fbpx

Persoonlijke kledingstijl til je gemakkelijk naar een hoger niveau

Dat wil iedereen. Je persoonlijke kledingstijl naar een hoger niveau tillen. Een opgeruimde kast vol met kledingstukken die je makkelijk combineert, zonder over na te denken. Elke dag een outfit dragen, die je het gevoel geeft van ‘I’m on top of the world’. In de realiteit hebben we een kledingkast vol met kleding maar niks te dragen. Dat kan anders.

Op mijn Insta Stories gaf 57% aan een kast vol met kleding te hebben, maar niks om te dragen. Persoonlijk weet ik wel waar dit gevoel, bij mij vandaan komt. Dit heeft te maken met het feit dat ik in een persoonlijke kledingstijl transitie zit. Hierdoor heb ik wel veel kleding in mijn kast waarbij ik spark of joy mis. Hoe krijg ik dat terug?

Jouw persoonlijke kledingstijl op Pinterest

Waar ga je naartoe wanneer je inspiratie zoekt? Precies, Pinterest! Maak een moodboard aan op Pinterest (als je dat nog niet hebt gedaan). Hierna ga je op zoek naar outfits die je inspireren. Ook ik heb mijn eigen style moodboard. Wanneer ik een outfit tegenkom die ik mooi vind, pin ik deze. Wanneer je genoeg inspiratie hebt, ga je in je eigen kledingkast (of van iemand anders 😉 shoppen. Je maakt deze outfits na met je eigen kledingstukken.  

Voeg kleur toe aan je outfit

Kleur toevoegen aan je outfit maakt soms het verschil. Een zwart/wit outfit wordt interessanter wanneer je bijvoorbeeld rood toevoegt. Wil je meer met kleur spelen? Dan kun je colour blocking proberen. Je combineert tegengestelde kleuren in een outfit. Denk aan bruin en groen, blauw en rood of roze en oranje. Alles mag zolang de kleuren met elkaar clashen. 

colour blocking
colour blocking

Maak met 1 kledingstuk verschillende outfits  

Je hebt ongetwijfeld een kledingstuk die je graag draagt. Grote kans dat je dit elke keer op dezelfde manier combineert. Probeer met hetzelfde item minimaal 5-10 verschillende combinaties te maken. Accessoires kunnen je hierbij helpen.

Print mixen

Dit is een stylingkunst die ik nog niet helemaal onder de knie heb. Ik vind het geweldig om te zien en het maakt een outfit ontzettend interessant. Maar het is een kunst om het mixen op de goede manier te doen zonder de plank mis te slaan. Een van de makkelijkste printen om te combineren, is een zwart/wit print. Hierdoor speel je wel met prints maar hou je het nog redelijk veilig. 

Prints mixen

Maak selfies van je persoonlijke kledingstijl

Heb je na het harde werken een aantal geweldige ‘nieuwe’ outfits gecreëerd? Vergeet dan niet een selfie te nemen. Bewaar alle selfies in een apart mapje op je telefoon. Hierdoor heb je elke dag je eigen moodboard bij de hand.

Pas je kleding aan

Ben je uitgekeken op een kledingstuk of draag je het te weinig? Pas het aan. Na het opruimen van mijn kledingkast vond ik twee jurken die ik niet draag. Een van de jurken is een vintage jurk en vind ik te lang. Die ga ik bij de kleermaker korter laten maken.

Bekijk mijn Pinterest bord voor inspiratie en til vandaag nog je persoonlijke stijl naar een hoger niveau!

Aanbevolen artikelen

23 Reacties

 1. lindaschrijfthetop

  Wat een leuke kleding tips. Zelf kijk ik niet naar Pinterest, maar trek ik aan wat ik leuk vindt.

 2. Handige tips. Ik heb geen specifieke stijl, ik draag wat ik mooi en lekker vindt zitten. Hier is het voornamelijk zwart.

 3. Oh wat ben je creatief als je ook je eigen kleding kunt aanpassen naar iets nieuws.
  En inderdaad, Pinterest is zo handig voor het maken van moodboards. (maar voor je het weet zit je wel uren achter elkaar te scrollen en te pinnen haha)
  Een eigen “dagboek” bij houden van je leuke outfits vind ik een goede tip. Zoiets deed ik met mijn haar, toen ik net begonnen was met de Curly Girl methode. Dat werkt echt!!

  1. Een dagboek is een leuk idee! Ga ik onthouden 😁

 4. Dankjewel voor deze handige tips. Mijn kledingstijl is nogal gemakzuchtig dus een beetje meer moeite is niet verkeerd.

 5. Leuk al die tips! Ik heb ooit wel eens een kleurenanalyse gehad en dat heeft mij goed op weg geholpen

 6. wat een leuke tips!! en ik kijk ook regelmatig op pinterest, zo leuk om ideetjes op te doen

 7. Wat een kleurrijke moodboard! Ikzelf pik altijd mooie nude en pasteloutfits op Pinterest eruit, dus snap eigenlijj niet waarom ik felle truien in mn kast heb liggen.

 8. Creatief! Ik kan zelf op een of andere manier geen printjes en patronen mixen. Mijn brein vindt dat enorm fout ofzo. :’) Ik probeer de laatste tijd wel weer wat meer te combineren. Hopelijk is de lockdown ook snel weer voorbij, want dan heb ik ook geen excuus meer voor de joggingbroek haha

  1. Haha, ik ook niet 🙈 maar ik kan niet meer zonder mijn joggingbroek😅

  2. Leuk blog en handige tips! Ik trek ook vaak aan wat ik lekker vind zitten en waar ik me goed in voel.

   1. Dank je! 💛

 9. Wat een leuke blog met goede en handige tips. Ik draag kleding die comfortabel zitten.

 10. Wat een handige tips. Ik mag af en toe wel wat meer kleur toevoegen, haha.

 11. Ik houd van kleuren. Het liefst heb ik een bedrukte print met vrolijke kleuren aan.

 12. Dat is iets wat ik niet makkelijk vind, het matchen van prints – kleuren dat gaat nog wel 🙂

  1. Prints matchen vind ik ook uitdagend

 13. Wat een bruikbare tps heb je in dit artikel gedeelt!Ga hiermee aan de slag

  1. Wat leuk om te horen! Succes!

 14. Ik hou wel van mensen die creatief zijn met kleuren en goed kunnen combineren! 😉
  Dikke pluim dus! 😉

 15. dat roze met groen vind ik leuk! al weet ik niet of ik het zou durven. Ik gaf mezelf een boost toen ik ophield voortdurend zwarte kleding te kopen ( zo lekker makkelijk)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: