fbpx

De nieuwste trends shop ik zonder maar iets te kopen

Sinds een aantal jaren ben ik bezig met het verduurzamen van mijn kledingkast. Dit betekent dat ik geen impulsieve aankopen meer doe. Ook volg ik geen trends, die niet bij mij of mijn levensstijl passen. Sinds januari doe ik mee met thenobuychallenge en koop ik geen kleding tot 1 juli 2021. Hoe kan ik toch de nieuwste lente/zomer trends dragen die ik wel mooi vind?

De nieuwste trends

In mijn blogpost, comfort en stijl zijn moeiteloos te combineren, las je welke lente/zomer trends mij aanspreken. Wat ik zo leuk vind aan trends, is dat het een nieuwe en frisse wind kan zijn door je garderobe. Het is niet verplicht om direct naar de shops te rennen en deze trends aan te schaffen. Ze geven je wel de mogelijkheid om anders naar je eigen kleding te kijken. Welke nieuwe combinaties kun je maken? Welke kleuren kun je op een andere manier met elkaar mixen. Hierdoor creëer je outfits waar je, in eerste instantie, niet aan gedacht hebt.

Geen kleding kopen maar wel huren

Aangezien ik geen kleding mag kopen, wilde ik de optie huren uitproberen. In het verleden heb ik wel eens een mooie jurk gehuurd wanneer ik naar een feest ging. Maar ik heb nog geen key pieces gehuurd die ik vaker dan 1 keer kan dragen. Om die reden ben ik een samenwerking aangegaan met Robin. Zij verhuurt via haar rental platform, Iconic Wardrobe, kleding die je een maand kunt huren. Ik koos een maxi jurk, een slipdress en een spijkerjasje. Deze items vond ik real show stoppers. Wanneer je deze items op de juiste manier combineert, kun je ze prima overdag dragen.

De maxi jurk is een van de trends van dit seizoen

Voor mij is een maxi jurk echt ideaal om te dragen in de lente- en zomermaanden. Ik draag hier een maxi jurk van Essentiel Antwerp. Dit is een item waarbij je comfort en stijl moeiteloos combineert. Wie wil dat niet?

NIEUWSTE TREND
maxi dress

De slipdress

Een slipdress dragen, vinden veel vrouwen een beetje tricky. Vaak hoor ik dat ze het te bloot vinden of niet goed weten hoe ze het moeten combineren. Met deze outfit wil ik laten zien dat je zo’n jurk makkelijk overdag kunt dragen. Ik heb het gecombineerd met een witte blouse en sneakers. Om de casual look af te maken, draag ik de slipdress van Filippa K met een spijkerjasje van Mother of Pearl.

slipdress
spijkerjasje Mother of Pearl

Bekijk voor meer outfits mijn Youtube video en vergeet niet te abonneren.

Aanbevolen artikelen

45 Reacties

 1. Ik vind maxi jurken ook altijd prachtig en die van jou ook. Maar hoe doe je dat met lopen? Struikel je niet steeds over je jurk? Dat is de reden dat ik ze toch nooit draag… Veel te onhandig.

  1. Haha, begrijp ik! Deze viel precies goed met mijn western boots😁

   1. Dat is een mooie oplossing inderdaad. Gewoon iets hogere hakken dragen. Dan is de lengte van de jurk meteen beter.

 2. Zelf zal ik niet kleding snel huren. Ik ben meer van de topjes en lagen dragen aangezien ik het snel warm heb

 3. Wat een interessant concept, kleding huren. Ik zou het persoonlijk niet zo snel doen, vind het op een of andere manier niet echt heel fris

  1. Dat hoor ik vaker. Maar kleding dat uit een winkel of webshop komt is niet schoon. Ik kan je verzekeren dat de items die ik heb geleend schoon en fris waren. Ze worden naar de stomerij gestuurd voordat ze gehuurd worden. Dat wordt bij kleding uit de winkels en webshops niet gedaan. Trust me I know. Ik heb jarenlang in retail gewerkt en je wilt niet weten hoe het magazijn eruit zag! 😅 Mijn tips, altijd eerst even wassen voordat je het draagt. 😉

 4. omdat ik het zusje van Dagobert Duck ben, ben ik nog nooit in mijn leven naar een winkel gerend om een kleding stuk te kopen..maar ik weet niet o fik huren prettig zou vinden, alhoewel het natuurlijk een heel goede manieris om te achterhalen of een andere stijl van kleding je bevalt…

 5. Wat een tof idee dat je kledij kan huren!

 6. Die maxi jurk staat je echt heel erg goed! Misschien moet ik dat toch ook maar eens gaan uitproberen, eens wat anders dan broeken.

 7. Die maxi jurk is echt mooi zeg. En die slip Dress heb je een leuke look mee gemaakt.

 8. Ik hou van de maxi jurk. Ik draag niet vaak meer jurken maar als ik er een draag is het een maxi jurk!

 9. Kleding huren! Wist nooit dat dat kon. Ik koop ook zo vaak nieuwe kleren, geen idee waar ik het allemaal kwijt moet.. zo verslavend

 10. Wat een goed idee en wat een waanzinnige maxi-jurk. Wel vraag ik mij af (dat kon ik op de site van Robin niet 123 terugvinden) hoe je dan omgaat met eventuele gemaakte vlekjes of haaltjes. En hoe zit het met reiniging? Doet Robin dat en is dat in de prijs inbegrepen? Gewoon uit nieuwsgierigheid…

  1. Hi Rory! Ik weet wel dat reinigingskosten inbegrepen zijn. Ik weet niet wat er gebeurt wanneer je een kledingstuk per ongeluk beschadigd. Ik ga het aan Robin vragen. Als er veel vragen komen dan schrijf ik daar wel een post over. 😁

 11. Jasmina Gajadhar Borgeld

  Ik volg eigenlijk helemaal geen kledingtrends en koop ook bijna nooit iets voor mezelf…maxi jurken zijn overigens wel echt mijn favoriet

 12. Kleding huren voor een maand. Wat een geniale uitvinding!! En iedere maand heb je weer iets nieuws. Verder wel dezelfde vragen als Rory, hoe doe je dit met schade en wassen van het kledingstuk?
  Volgens mij maakt het bij jou niet uit wat je aantrekt, al is het een vuilniszak met een leuke riem. Alles staat je leuk hahaha.

  1. Aaahhh dat is echt lief!! Goede vragen! Ik ga dit aan Robin vragen en wellicht schrijf ik hier een post over.😉

 13. Ik wist niet dat je ook kleding kunt huren! Leuk! Ik ben verliefd op je maxi dress! Echt zo mooi! Ik heb wel in mijn hoofd om dat een keer te proberen, maar ben bang dat het mij niet staat met mijn 1.60 meter. 🤷‍♂️

 14. Nooit aan gedacht eigenlijk om kleding te huren. Je maxi dress met gekleurde stippen vind ik erg tof!

 15. Wat super goed dat je daar zo bewust mee bezig bent, dat zou ik ook moeten doen. Ik probeer de laatste maanden ook minder bezig te zijn trends en impulsieve aankopen.

 16. Zo leuk dat huren. Wij hebben hier vlakbij ook een kledingbibliotheek waar je kleding kunt huren. Altijd ook interessante edgy nieuwe ontwerpers tussen. En zo nu en dan organiseren ze (pre-corona) kledingruil middagen. Ook top!

 17. Oh, I love maxidresses! Ideaal in de zomer! sneakers, slippertjes, ballerina’s: je kan er eindeloos mee variëren!

  Wat een mooi arikel heb je weer gemaakt! Dat huren is zo’n slecht idee nog niet, goed initiatief om zo te achterhalen of iets bij je past!

  1. Dank je wel Daisy! Dat is echt leuk om te horen!☺️

 18. het is een idee maar zou zelf nooit kleding huren. een maxidress vind ik super leuk en dan met een paar sneakers eronder 😀

 19. Een goede oplossing voor als je geen kleding wilt kopen, maar er toch trendy uit wilt zien

 20. Wat een grappig concept. Iets waar ik denk niet snel aan mee zou werken maar je outfits waren echt prachtig

 21. Ik wist wel dat je feestkleding kon huren, maar dit is inderdaad ook wel best een leuk om te doen lijkt me

 22. het is natuurlijk een super uitvinding als ik eens een keer echt op sjiek moet!

 23. Leuke kleding heb je gehuurd. Zelf zou ik dit niet zo snel doen

  1. Dank je! Waarom niet?

 24. Ik vind een Maxi dress echt leuk! Leuke jurkjes ook in de foto’s

 25. Ik vind het een leuk initiatief, alleen zou zooo bang zijn dat ik iets stuk zou maken van het kledingstuk.

  1. Hoe vaak gebeurt dat bij jouw eigen kleding?🤔

 26. Wat bijzonder dat je deze kledingstukken hebt gehuurd. Ik kan mij voorstellen dat dat echt business is, want je kunt veel makkelijker wisselen van kledingstukken.

 27. Ik doe niet mee aan kledingtrends, ik draag wat ik mooi en fijn vindt.

 28. wauw, wat staat die maxi jurk jou goed en wat is hij leuk!! wat een bijzonder concept

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: