fbpx

Robin kocht veel kleding om haar stijl te vinden. Dat doet ze nu niet meer.

Robin vond haar persoonlijke stijl door middel van fashion magazines en Pinterest. Ook kocht ze veel kleding om er achter te komen wat bij haar paste. Nu beseft ze dat dit geen duurzame zoektocht was. Vanuit haar eigen behoefte naar een duurzame oplossing, ontstond haar rental platform Iconic Wardrobe.

Vertel wie je bent en wat voor werk je doet?

Ik ben Robin. Het is mijn missie om vrouwen de ideale garderobe te geven waar ze blij van worden. Wanneer ze hun kast openen, hangen daar items die perfect passen bij hun kledingstijl en duurzaam zijn verkregen. Bij mijn rental platform Iconic Wardrobe huur je luxe kledingstukken van duurzame merken. Ook laat ik je kennismaken met een nieuwe manier van mode consumeren. Daarbij begeleid ik je, als je persoonlijke styliste, met het vinden van je stijl. Hierdoor kun je makkelijker keuzes maken en zul je geen miskopen doen. Zelf ben ik ook met een ontdekkingstocht bezig naar duurzame en luxe merken en hoe je dat vertaalt naar je eigen kledingstijl. Zo kunnen we met elkaar genieten van mode, mooie kleding en een steentje bijdragen aan het verduurzamen van de kledingindustrie.

foto Robin Iconic Wardrobe

Hoeveel kinderen heb je?

Ik heb 3 kinderen.

Beschrijf jouw kledingstijl?

Mijn eigen stijl kun je omschrijven als Parisienne, maar dan wat sportiever. Ik houd van streepjes en ik draag altijd platte schoenen. Ik heb veel kleding in blauwtinten. Deze vul ik aan met opvallende key pieces.

Hoe heb jij jouw persoonlijke stijl gevonden?

Ik heb mijn stijl ontdekt door veel te lezen in modebladen en naar beelden te kijken op Pinterest. Daarnaast heb ik in het verleden heel veel kleding gekocht. Hier sta ik nu niet meer achter, maar het heeft me wel geholpen bij het vinden van mijn kledingstijl. Als ik het over mocht doen, zou ik mijn kledingstijl nu gaan ontdekken door kleding te huren. Dat is een veel duurzamere methode.

Ben jij je anders gaan kleden nadat je mama werd?

Ik ben me niet anders gaan kleden, maar ik investeer wel steeds meer in kwalitatief goede merken waar ik jarenlang meegaan. Voorheen kocht ik alle trends bij de fast fashion ketens. Dat is wel een mindset switch geweest.

Laat je jouw stijl doorschemeren op de outfits van je kind?

Nee, mijn kinderen hebben hun eigen karakters. Ik kleed hen op de manier zoals het bij ze past. Ze hebben bij mij ook zelf de keuze wat ze aantrekken (ook al ben ik het hier niet altijd mee eens). Ik vind het belangrijk dat ze zelf aan doen waar ze zich goed en comfortabel in voelen.

Wat wil jij op het gebied van fashion meegeven aan je kind?

Ik ben elke dag bezig met mode. Daardoor krijgen mijn kinderen dit automatisch mee. Zeker mijn dochter. Je merkt dat ze er nu al interesse in heeft. Ook maakt ze haar eigen outfit combinaties. Dat vind ik heel leuk om te zien.

Wie is jouw stijlicoon?

De Parisienne. De kledingstijl past goed bij mij en het geeft me een goed gevoel.  

Welke mama moeten we hierna interviewen?

Mirjam van Smart Wardrobe.

Aanbevolen artikelen

21 Reacties

 1. Vrouwen uit Parijs zijn echt de meest classy gekleedde dames. Ik hou er van

 2. De Parisienne stijl, zo mooi! Simpel qua stijl en kleur, daar hou ik wel van

 3. ik vind het knap als je weet wat je eigen stijl is. ik ben ruim 60 en weet het nog niet…voor mij is kleden eigenlijk zoiets als verkleden: waar heb ik vandaag zin in

 4. Heel interessant om te lezen over kleding huren. Het is een uitkomst maar het lijkt mij ook lastig. Wat als iemand iets huurt en die persoon maakt er (per ongeluk) een haal in of gaat ergens zitten waardoor er een gaatje in komt? Leuk om te lezen wie de persoon achter dit briljant bedachte concept is.

 5. Ik heb niet echt een specifieke kledingstijl volgens mij. Wel leuk altijd om deze interviews te lezen.

 6. Ik hou van de stijl van de vrouwen uit parijs. Momenteel heb ik niet echt een stijl maar die komt wel weer als het me gelukt is om een paar kilootjes af te vallen

 7. Zo leuk wanneer kinderen zelf hun outfits mogen uitkiezen. Ze zijn vaak zo creatief en volgen geen regels. Mijn kids hadden ook altijd de keuze om aan te trekken wat ze wilden.

  1. Ze zijn idd super creatief! 😁

 8. Mijn tieners hebben ook ieder hun eigen kledingstijl, dat is erg leuk om te zien.

 9. Parisienne is altijd een mooie style om te zien! Love the Gucci loafers.

 10. Helemaal mijn stijl en groot fan van de De Parisienne. Modestijl waar ik oprecht blij van word.

 11. een eigen stijl of stijl kleding hebben..ik trek aan wat mij lekker zit en klaar en of dat een stijl is…hiih of geen stijl

 12. Hele leuke style vind ik het ik draag zelf vooral veel jurkjes en rokjes

 13. Wat een leuk interview. En wat een leuke kledingstijl. Ik vind het leuk om te zien hoe mijn kids zich op kledingstijl ontwikkelen.

 14. Ik ben zelf niet zo van de streepjes, maar blauw is inderdaad ook wel de kleur die je het meeste in mijn kledingkast aantreft.

 15. Ik herken me hier in. Ik koop veel kleren, 9/10 hou ik het, tenzij het te klein is. Maar ik bestel denk ik veel zodat ik er achter kan komen wat mijn style is.. maar ik koop dan ook wel veel via Vinted

  1. Vinted is idd fijn om 2e hands kleding te kopen. Een moodboard maken met outfits die leuk zijn, is ook een manier om achter je stijl te komen. Succes!

 16. Ik vind kledingstijl beschrijven altijd moeilijk. De ene keer trek ik graag nette kleren aan de andere keer een spijkerbroek.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: