fbpx

Draagt jouw kind de juiste kinderzonnebril? Vanaf nu wel!

De zon gaat weer schijnen! Heerlijk om met onze kinderen weer buiten te zijn. Gelukkig weten de meeste ouders dat UV-straling slecht is, en beschermen ze de huid van hun kleintjes tegen de zon. Wat mij opvalt is dat de meeste kinderen geen zonnebril dragen. Waarom niet? Het is super belangrijk om ook de ogen te beschermen tegen UV-straling. Maar hoe kies je de juiste zonnebril uit? Met deze simpele tips selecteer jij de beste kinderzonnebril voor jouw kind.

Waar moet je opletten bij een kinderzonnebril?

Hoe leuk een zonnebril ook is, als het geen 100% UV bescherming biedt, heb je er niks aan. De ogen van de kinderen zijn extra gevoelig voor UV straling omdat hun pupil groter is en hun ooglens bevat minder beschermend pigment. Hierdoor zijn ze extra kwetsbaar. Controleer daarom of een kinderzonnebril een UV sticker heeft met 100% UV of UV-400.

Kies een kinderzonnebril van categorie 3 of hoger

Kies je voor een kinderzonnebril van categorie 3 of hoger dan weet je zeker dat deze geschikt is voor helder weer met fel zonlicht. Er wordt dan ongeveer 81% tot 91% van het licht geabsorbeerd. Dit staat in de beschrijving van de zonnebril en mocht je twijfelen dan kun je het altijd even vragen.

Welke zonnebrillen heb ik voor Yara en Rayan uitgekozen en waarom?

Voor mijn kinderen heb ik zonnebrillen uitgekozen van het merk Ray-Ban. Een van mijn favoriete merken als het gaat om eyewear. De kinderzonnebrillen van Ray-Ban staan bekend om hun kwaliteit en tijdloos design. Je kunt kiezen uit veel verschillende kleuren en vormen.

Samen met Yara koos ik de Ray-Ban kinderzonnebril met ronde glazen. Omdat zij een ovaal gezicht heeft, staan ronde glazen haar erg mooi. Doordat de glazen donker zijn, worden haar ogen extra beschermd tegen de zon. Rayan ging voor de klassieke Ray-Ban junior Aviator. Het gouden montuur past goed bij zijn bruine haar. De donkere glazen verminderen de intensiteit van het zonlicht. Beide zonnebrillen voldoen aan de bovenstaande criteria. Wat ons betreft hebben deze Ray-Ban kinderzonnebrillen de juiste mix van design en functionaliteit.

Wil jij ook de ogen van jouw kids beschermen? Bestel dan de juiste zonnebril hier.

Dit is een samenwerking met Lentiamo

*Deze blogpost bevat affiliate links. Door een aankoop te doen via deze links, verdien ik een klein percentage commissie (het kost jou niets!). Hierdoor kan ik dit soort content blijven creëren die jij kunt lezen. Sommige links gebruiken cookies.

Aanbevolen artikelen

36 Reacties

 1. Wat een goede tips. Mijn tieners kiezen nu hun eigen bril uit.

 2. Handige tips. Hier hebben veel ouders vast wat aan. Leuke monturen heb je uitgekozen

 3. Naahw! Lijkt altijd wel heel schattig maar toen ik jong was, kreeg je echt geen zonnebril bij mij op. Nu nog steeds een haat aan..

 4. Zeker bij kinderogen is het belangrijk om de juiste glazen te gebruiken inderdaad. Dankjewel voor de informatie en welke glazen dat precies zijn.

 5. Wat een goede tips! een goede zonnebril is zeker heel belangrijk en vaak wordt het bij kinderen nog wel eens vergeten.

 6. Ik kreeg als kind gewoon een brilletje van de Wibra op mijn neus omdat er toen nog helemaal niet over nagedacht werd dat ook kinderogen bloot gesteld worden aan UV stralen. Ray Ban is inderdaad een super mooi merk.

 7. Oeh ik doe daar echt altijd te makkelijk over, of denk er niet over na. Ga ik vanaf nu wel doen.

 8. toen mijn kinderen klein waren was dat er volgens mij nog helemaal niet

 9. Handig artikel. Ik kan mijn eerste zonnebril nog goed herinneren: roze pootjes en het frame had gele/groen/roze stippen

 10. Wat een ontzettend goede tips! Super dat je dit onder de aandacht brengt !

  Fijne dag.
  Groet Jeanine.

  1. Dank je wel! Jij ook een fijne dag!

 11. Wat een toffe zonnebrillen zeg en ook erg belangrijk tegen UV straling.

 12. Erg goede tips! Eigenlijk heel belangrijk, maar ik denk dat het soms vergeten wordt

 13. Een artikel op het juiste moment. Was net op zoek naar een zonnebril voor mijn zoontje, dus ik ga zeker even kijken op de website!

  1. Leuk! Ze hebben mooie modellen!

 14. Wat een super leuke modelletjes! Die wil ik ook wel

  1. Ik ook stiekem ☺️

 15. Ik moet bekennen dat ik in mijn onwetendheid vroeger vaak zonnebrillen voor de kinderen bij Zeeman kocht… Maar ik vraag me af of dat wel zo verstandig was nu.

 16. ik denk toch dat ik als moeder wel drie keer nadacht voor ik mijn kinderen een zonnebril va meer dan 50 euro op hun eigenwijze neusjes zette….

 17. Mijn kids hebben vroeger nooit een dure zonnebril gehad. Maar nu zou ik het wel doen

 18. Toevallig vandaag met collega’s hier over gehad en eentje had inderdaad ook een zonnebril van Ray Bann voor zichzelf gekocht en toen voor haar dochtertje hetzelfde montuur.

 19. Mijn dochter draagt momenteel veel zonnebrillen, maar dat is vooral vanwege haar hooikoorts. En nog niet helemaal voor bescherming tegen de zon. Dan wordt het wel tijd om beter op de uv bescherming te letten. Thanx voor de tip!

 20. Hele handige info! Niet echt aangedacht. De brillen staan heel leuk ook.

 21. hier hebben de dames een gartier en en dior bril en heel handige info dit!

 22. Wauw wat een knappe kinderen heb je zeg!!!
  Mijn reactie sluit verder een beetje aan bij Mandy. Ik vond het vreselijk om iets op mijn neus te hebben. Nu ik ouder ben draag ik nog steeds liever geen zonnebril. Maar met de spiegeling op het water (of in de sneeuw) is het soms wel echt nodig om niet stekeblind en met knallende koppijn thuis te komen. Handige tip voor ouders om iig goed te kijken naar de bescherming. Want niet iedere bril heeft dit.

  1. Wat lief, dank je!! Klopt, het is echt belangrijk om de juiste bescherming te hebben.

 23. Zeer handige info. En complimenten voor de stijlvolle foto’s. Heel mooi gedaan.

  1. Wat leuk om te horen! Dank je wel!!💛

 24. Wat staat die pilotenbril hem enorm leuk trouwens. Echt een hele leuke look!

 25. Wat zien ze er leuk uit – wist niet dat er ook zoveel verschil in was 🙂

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: