fbpx

Zijn duurzame merken betaalbaar? En waar vind je ze?

Duurzame merken

Duurzame merken zoeken, kan behoorlijk overweldigend zijn. Wanneer je op zoek gaat, kom je allemaal termen tegen waarvan je niet direct de betekenis weet. Termen als eco-vriendelijk, fair fashion, slow fashion, ethische mode om maar een aantal te noemen. Wat betekenen deze termen (onderaan staan een aantal termen uitgelegd)? En wat vind je belangrijk?

Het is belangrijk om je hierin te verdiepen. Hierdoor kun je voor jezelf bepalen wat jij belangrijk vindt. Dat is voor ieder mens anders. Ben je op zoek naar merken om stapsgewijs je garderobe te verduurzamen? Vind je het gebruik van natuurlijke stoffen belangrijk? Of wil je dat een kledingstuk gemaakt is waarbij rekening is gehouden met mens en natuur. Dat zijn vragen die jij voor jezelf kunt beantwoorden. Ik kan je wel een aantal duurzame merken laten zien die een verschil maken.

Duurzame merken zijn erg duur

Een van de vele aannames over duurzame merken is dat deze duur zijn. Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik dat ook dacht. We zijn de afgelopen decennia gewend geraakt aan de lage prijzen van kledingstukken waardoor we niet meer zo goed weten hoeveel een kledingstuk ‘hoort’ te kosten. De fast fashion-industrie heeft de kostprijs zo weten te drukken dat we gewend zijn geraakt om niet te veel te betalen. Helaas heeft dit wel nare gevolgen. De mode-industrie is een van de meest vervuilende industrieën ter wereld. Om maar niet te spreken over de slechte arbeidsomstandigheden. Dus voordat we kunnen zeggen dat duurzame merken te duur zijn, is het goed om te weten dat deze duurzame merken, kledingstukken maken waarbij er wel rekening wordt gehouden met mens en milieu. In dit soort merken wil ik wel investeren.

Een selectie merken op Thegreenlabels.com

Op de website van Thegreenlabels wordt een selectie duurzame merken aangeboden. Naast kleding bieden ze ook beauty-producten, ondergoed, zwemkleding, accessoires en schoenen aan. Hieronder vind je een aantal items om je te inspireren.

duurzame merk
Jan ‘N June – Leonie slip dress off white €90
duurzame merk
Capsule Studio – Chocolate mocha shirt €100
Alohas – Sophie sandals orange €120.68
duurzame merken
Capsule Studio – Dusty rose sweatshirt €70
People Tree – Flora wide leg jeans €129

duurzame merken
Silfen – Yasmin bag tropical breeze €59.90

People Tree, Capsule Studio, Alohas en Jan ‘N June zijn een aantal duurzame merken die aangeboden worden. Op Thegreenlabels vind je veel merken en producten om verliefd op te worden.

Een aantal termen uitgelegd.

  • Eco vriendelijk: Deze term wordt gebruikt als het gaat om de impact op het milieu. Ecologische kleding heeft dan ook geen slechte impact op het milieu.
  • Fair fashion is mode die onder goede arbeidsomstandigheden en van duurzame materialen gemaakt is. Deze mode is door haar productieproces minder belastend voor het milieu en leidt tot een verhoging van de levensstandaard van de mensen die de kleding maken.
  • Slow fashion kenmerkt zich door tijdloze collecties met kleding van hoge kwaliteit die lang mee gaat. Het is de tegenhanger van fast fashion, dat met name geassocieerd wordt met wegwerpgedrag en oneerlijke handel. Toch is slow fashion helemaal niet anti-mode.
  • Ethische mode: Naast duurzaamheid zijn ethische modelabels niet alleen gericht op het milieu, maar ook op mensen (hoewel de twee elkaar vaak overlappen). De mode-industrie, van grote namen tot lokale boetieks, is berucht vanwege het uitbesteden van menselijke arbeid voor een leefloon onder het wettelijk minimum.

Mocht je via deze affiliate links een item aanschaffen dan verdien ik een kleine commissie. Hierdoor kan ik content blijven maken zodat jij dat kunt lezen.

1 Reactie

  1. Ik koop zelf graag de duurzame en super vrolijke jurkjes en rokken van tantilly

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: